.

.

TOTS 21

Cartell de la Festa Major de Misericòrdia

Cartell de la Festa Major de Misericòrdia

Els actes de les Festes de la Mare de Déu de Misericòrdia continuen encara aquests dies amb propostes diverses adreçades a tot tipus de públic i de totes les edats.

A més de diferents propostes de visites i rutes teatralitzades, destaquen durant el cap de setmana les activitats previstes de la Coordinadora Intercomarcal de Bitlles dins el programa Reus Juga, que comencen el dissabte 30 de setembre, a les 10:00 h, amb una tirada de bitlles a la plaça d’Anton Borrell. A partir de les 17:00 h, a la plaça de la Llibertat els més curiosos poden descobrir com són els jocs de bitlles de sis d’Aragó, Astúries, Burgos, França, el País Valencià i Catalunya. Tots aquests els actes es reparteixen entre dissabte i diumenge i formen part de la proposta Reus Juga, Trobada Internacional de Bitlles de Sis i de Jocs Tradicionals de Catalunya.

Divendres 29 de setembre, i en el marc dels actes de celebració del 75è aniversari de l’Escola de Dansa del Centre de Lectura, es fa a La Palma, a partir de les 19:00 h, una activitat amb tallers i concerts en benefici de Reus Refugi.

D’altra banda, dissabte de 17:00 h a 20:00 h, també a La Palma, es fa la tarda festiva i familiar Posa’t la Gorra!, amb l’objectiu de sensibilitzar la societat sobre el càncer infantil. Hi haurà espectacles de música, dansa, màgia i tallers per a totes les edats i s’hi podrà adquirir la gorra solidària, que val 8 euros. Organitza l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC), amb la implicació de l’Ajuntament de Reus i la Federació d’Associacions de Veïns de Reus (FAVR), i la col·laboració de la Cambra de Comerç, el Tomb de Reus i la Unió de Botiguers.

Entre els actes del cap de setmana, hi ha també el divendres a partir de les 19:00 h, la revetlla dels 80 i 90 al Mercadal, amb els DJ Juanjo Ódena de la Disco Parchís, Raúl Orellana, Estudio 54 Barcelona, Llambrik i l’Electro Vermut de Reus, una festa organitzada per l’Associació Vermuts i Rialles.

Destacar la mostra de danses urbanes que es farà el dissabte dia 30 a la plaça de la Llibertat, a partir de les 20:00 h, que comptarà també amb l’actuació d’una companyia professional i que ha organitzat la Coordinadora de Dansa de Reus.

Entre els actes previstos, el diumenge 1 d’octubre es podrà assistir al concert d’una nova edició del Reus Jazz Cava, al Centre Cultural el Castell, a partir de les 19:00 h, i una hora més tard, a les 20:00 h, a la Prioral de Sant Pere, al concert del programa Guitarreus, XII Festival Internacional de Guitarra, amb Panebianco & del Monaco, Yamile Wilson i Pedro Navarro.

Diada del Mercadal

Els actes de les Festes de la Mare de Déu de Misericòrdia finalitzaran el dissabte 7 d’octubre amb la Diada del Mercadal. A partir de les 17:00 h, a la plaça del Mercadal de Reus hi haurà les actuacions dels Castellers de Vilafranca, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Capgrossos de Mataró, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Xiquets de Reus. Posteriorment, es farà un concert a la plaça de la Llibertat amb el grup Préssecs i una batalla de DJ.

V.Tapias