.

Al pas sota via de la plaça Sant Jaume es pot admirar un mural inspirat en el món mariner. Foto: Ajuntament de Roda de Berà

El passat estiu la regidoria de Turisme va engegar una iniciativa per renovar la imatge dels passos sota via d’accés a les platges Llarga i Costa Daurada. Durant tot l’any, sobretot a l’època estival, milers de persones creuen aquests elements viaris per arribar fins a les platges, i Isabel Mondéjar, regidora de l’àrea, va pensar que la millor forma de donar-les-hi una segona vida era omplir-los d’art i de color.

Així és com van contactar amb Leim. L’artista altafullenc ja havia col·laborat al 2014 amb l’Ajuntament dissenyant el gran mural que omple la façana del Punt d’Informació Juvenil i que tan bona acollida va tenir entre la ciutadania. Isabel Mondéjar va traslladar la seva idea a l’artista, “volíem omplir de vida aquests ponts, amb motius familiars, turístics i de la cultura local”, assegura la regidora; “Leim va agafar la nostra idea i la va convertir en una obra d’art que actualment ja podem veure si ens apropem a les platges”.

Aquests són el pas sota via de la plaça Sant Jaume, amb un mural inspirat en el món mariner; el pont de la Barquera, amb elements de turisme familiar; i el pas sota via de la platja Llarga, a l’alçada del càmping Stel, amb motius i elements de la cultura popular i del patrimoni rodenc on es poden veure l’Arc de Berà, els bustos del romà i la romana, el Ball de Diables, les sardanes, o la torre del Cucurull, entre d’altres.

Conveni de col·laboració

La passada setmana l’Ajuntament va signar un conveni amb Càmpings Mediterraneo S.A., empresa que gestiona el càmping Stel de Roda de Berà, per a la donació de 2.000 euros amb l’objectiu de contribuir a l’execució d’accions que fomentin el turisme i, en concret, per a recolzar l’acció de manteniment i millora dels tres passos sota via esmentats.

Per a la firma es van reunir al consistori l’alcalde Pere Virgili, la regidora de Turisme, Isabel Mondéjar, i Pere Parera, en representació del càmping.