TOTS 21

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté. Foto: 324.cat

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté. Foto: 324.cat

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha participat a la xerrada inaugural de la 5a Trobada estatal de famílies Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (LGTB) Catalunya 2014. Les jornades, que se celebren de l’1 al 3 de maig a Vila-seca (Tarragonès), estan organitzades per la FLG-Associació de Famílies Lesbianes i Gais. Aquest any la trobada reflexionarà al voltant de l’escola, la comunitat educativa, la formació del professorat i la implicació de les famílies. Serà també un espai per compartir bones pràctiques de les escoles i els projectes de les diferents organitzacions assistents.

Munté ha considerat «bàsic» que el model de família homoparental no sigui vist «com una raresa» pensant, sobretot, en els «fills i filles» i «en el conjunt d’infants» del país, per tal que arribin a conformar una societat «més justa i igualitària».

També ha esperonat a «treballar per la sensibilització i visibilitat», evitant discriminar aquest col·lectiu. És en aquest sentit que «el Govern té el compromís ferm d’eradicar qualsevol discriminació, també per raó de diversitat familiar». La consellera ha recordat que el Govern va aprovar la setmana passada la memòria preliminar de l’Avantprojecte de llei per a la no-discriminació.

El text promou l’eradicació de l’LGTBfòbia, del racisme, l’antisemitisme, la xenofòbia, entre d’altres, per mitjà «d’un sistema garantista que vol arribar allà on no arriba el dret penal». Munté també s’ha referit a la proposició de llei que està tramitant al Parlament pels drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals, per evitar situacions de discriminació i violència cap a aquest col·lectiu.

Més de 300 famílies LGTB de Catalunya i de l’Estat participaran en aquesta trobada. Durant les jornades s’exposaran les darreres recerques i investigacions en psicologia, sociologia i pedagogia sobre les famílies LGTB per aportar noves línies de treball i nous projectes de futur.