.

Una educadora mediambiental col·locant un banderí sota una paperera a Salou on s’ha trobat excrements de gos, en el marc d’una campanya de conscienciació adreçada a propietaris d’animals. Foto: ACN

Salou imposarà multes de fins a 400 euros a aquells que dipositin la brossa fora dels contenidors i embrutin la via pública. La nova ordenança de civisme i convivència, que ha entrat en vigor aquesta setmana, detalla que qui no preservi l’espai públic podrà ser sancionat amb 100 o 400 euros depenent de la gravetat de la infracció. Ja fa un any que al municipi s’estan portant a terme campanyes informatives junt amb educadors mediambientals per explicar les bones pràctiques. Ara es vol donar un pas més i s’iniciaran les multes als infractors.

L’objectiu de l’Ajuntament és posar fre als actes incívics que es repeteixen als costats dels contenidors de brossa quan es tracta del tractament dels residus al carrer i d’acumulació d’andròmines.

Campanya per conscienciar els propietaris dels gossos

En paral·lel, també s’ha engegat una campanya adreçada als propietaris de gossos per conscienciar-los del cost econòmic que suposa netejar les caques que no es recullen. Un equip d’educadors mediambientals assenyalen amb uns banderins els llocs amb excrements deixats indegudament pels carrers i parcs.

Amb aquesta campanya que duen a terme els agents cívics i que s’ha iniciat aquest dimarts s’informa de que l’eliminació d’un excrement deixat a la via pública suposa un cost, exactament, de 8,58 euros. A, més s’han instal·lat uns panells informatius que adverteixen que la multa per no recollir els excrements és de 400 euros.

ACN