.

L’alcalde, amb els regidors de Festes i Turisme i les pubilles de Mont-roig. Foto: Tarragona21

L’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, ha volgut explicar el projecte que l’Ajuntament té per Mont-roig del Camp en un inusual parlament per inaugurar la 137a Fira.

Morancho s’ha trobat amb un grup de desenes de persones que defensaven la llibertat dels polítics presos i també s’ha trobat darrerament amb un ‘run-run’ per Mont-roig on es deia que l’alcalde fa molt despatx i poc carrer. Així, Morancho ha relatat el projecte que l’equip de govern té en marxa i alhora ha començat el parlament afirmant: “Jo també vull que alliberin els presos fins al judici. No ho dic per fer politica, sinó perquè és el que penso”.

Sobre el projecte de Mont-roig, ha recalcat que “ha estat treballat amb el cap i pensat amb el cor”. Morancho ha parlat de quatre eixos. El primer, l’oportunitat del Mas Miró, el segon, l’Ermita de la Mare de Déu de la Roca i l’entorn. El tercer eix, que ja s’ha començat a treballar, és donar vida al nucli antic amb la recuperació de l’Església Vella “com un espai per a la cultura i les entitats”, la incentivació fiscal per a la reobertura de locals buits i el trasllat de l’ajuntament a la Casa de Cultura, entre d’altres.

Desenes de persones han protestat reclamant la llibertat dels polítics empresonats. Foto: Tarragona21

Finalment ha parlat del quart eix cívic amb la construcció d’un centre polivalent a la zona del poliesportiu amb la creació d’un nou casal d’avis, espai per a les entitats i sala de balls i teatre. Tot plegat en un acte, que ha estat també reivindicatiu i on Morancho ha remarcat que “m’importa molt Mont-roig i la seva gent”, que és “l’alcalde de tots i de tothom i sempre he olgut un municipi fort, unit i socialment divers”.

Morancho ha reconegut que, pel seu tarannà, li agrada treballar al seu despatx, despatx “que està obert a tots els ciutadans i si em dedico a la política és perquè m’importa Mont-roig”. L’alcalde ha deixat anar una frase amb contingut: “Tot i ser de Miami Platja, mai no he volgut apostar per la segregació perquè vull un municipi unit i fort”.

Una vista del recinte firal, convertit en eix gastronòmic. Foto: Tarragona21

La 137a Fira de Mont-roig del Camp arrencava amb la inauguració oficial que ha tingut lloc aquest vespre, al recinte firal. Autoritats locals, pubilles, hereu i veïns i veïnes han participat en un acte que ha iniciat la regidora de Turisme i Impuls Econòmic Yolanda Pérez, que ha destacat la mostra a l’agricultura que dóna la benvinguda al recinte firal, dedicat a la gastronomia i que ha ampliat el nombre d’expositors respecte edicions anteriors. El regidor de Festes Ángel Redondo ha remarcat la importància i implicació de les entitats en l’organització d’activitats festives, en un programa on no hi falten propostes tradicionals com les havaneres, el concert, el ball o el teatre.

La música acompanyarà aquest cap de setmana la celebració de la Fira. Foto: Tarragona21

Què s’hi pot trobar

A més del recinte firal on s’hi poden comprar i degustar productes gastronòmics, així com la Tapa de la Fira, elaborada per bars i restaurants del municipi, la Fira és, sens dubte una gran festa per Mont-roig. Així, durant aquests dies, l’Ajuntament i entitats del municipi, organitzen diverses activitats festives. Dues de les propostes més esperades són el concert i ball, aquest any amb l’orquestra Costa Brava, així com el teatre, amb el conte teatralitat “El secret de la Lloll” de la coneguda actriu Lloll Bertran.

A més, el programa festiu ofereix altres actes destacats com les havaneres del grup Veles i Vents, la festa Flaix FM i els tornejos pels joves, espectacles infantils, focs artificials, batucades… i les activitats que han preparat les entitats del municipi com la Garrofang, l’Enduroig, la trobada de gegants, exposicions, discoteca mòbil o les competicions de bàsquet i futbol.

El certamen també comptarà amb les habituals atraccions i paradetes així com amb servei de bus gratuït entre Miami Platja i el recinte firal. La Fira segueix apostant, doncs, per un model gastronòmic, havent deixat enrere l’antiga fira multisectorial.

Més informació de la Fira de Mont-roig 2018 en aquest enllaç.