.

Imatge d'arxiu d'una platja de Roda de Berà

Un home de 55 anys que feia pesca submarina a pulmó lliure a Roda de Berà ha mort aquest dissabte al matí, segons ha informat la Direcció General de Protecció Civil (DGPC). La víctima era un veí de Barcelona, segons informa Protecció Civil.

L’avís s’ha rebut a les deu quan un treballador del Port ha alertat el 112 que hi havia el cos d’un home surant a uns 200 metres de l’espigó del far de Roda. Una moto d’aigua ha rescatat la víctima i, un cop a terra, el SEM li ha realitzat les maniobres de reanimació sense èxit. L’home anava vestit amb neoprè i sol. Es desconeix encara la seva identitat ja que també anava indocumentat. A banda de les dues unitats del SEM també han participat en el sinistre 3 patrulles dels Mossos i efectius de la Policia Local.

Bandera groga a moltes platges catalanes

A moltes platges catalanes oneja aquest dissabte la bandera groga per mal estat de la mar, amb la qual cosa Protecció Civil insisteix a la ciutadania en tenir molta precaució i no banyar-se o realitzar altres activitats al mar si s’està cansat no es troba bé. Cal respectar també les normes de bany i el color de les banderes, així com seguir sempre les indicacions dels socorristes. Si s’observa alguna persona amb problemes dins de l’aigua cal avisar immediatament el socorrista o trucar al 112. Ningú s’ha de llençar a rescatar ningú si no s’és expert en rescat aquàtic.