.

.

TOTS 21

Editorial de La Vanguardia d'avui

Editorial de La Vanguardia d’avui

El diari referent a Catalunya, ‘La Vanguardia’, ha llençat avui una monumental bufetada al procés sobiranista acordat ahir pel Parlament de Catalunya amb una editorial, que s’obre en portada, en la que reclama una “rectificació”. Diu l’editorial: “Llei i política. La majoria parlamentària catalana ha comès un greu error que contradiu el desig i la intenció de part dels seus votants i que pot col·locar el Parlament en posició de xoc amb la mateixa societat, que majoritàriament no desitja ruptures, ni tampoc esquinços teatrals. L’error ha de ser rectificat”.

“Després de més de tres anys d’intenses mobilitzacions cíviques a favor d’un reconeixement més gran de Catalunya i d’un tracte més just, arriba el moment de l’error. És decebedor”, diu gràficament el rotatiu del Comte de Godó, fins no fa massa temps alineat amb el sobiranisme d’Artur Mas.

“Ahir no va ser un dia alegre. No ho va ser per una gran part dels ciutadans de Catalunya”, sosté el diari barceloní. “Només els diputats de la Candidatura d’Unitat Popular desprenien felicitat”.

“Hi ha majoria per a la fugida cap endavant i no n’hi ha per a una governació coherent”. Aquesta “és la fotografia del 9 de novembre de 2015, jornada que passarà a la història dels errors de Catalunya, amb l’agreujant de la paròdia. Una petita, trista i desmanegada simulació del Sis d’Octubre de 1934, que pot posar en risc l’autonomia de Catalunya”, sosté ‘La Vanguardia’, que demana al Govern de Rajoy “proporcionalitat” en la seva resposta.