.

.

TOTS 21

Montse Moreno, a l’esquerra de la imatge, acompanyada per dos companys, amics i voluntaris dels Jocs; al Port Esportiu de Tarragona. Foto: David Aymerich.

De vegades, ser voluntari significa molt més que un simple gest de col·laboració amb un acte, un esdeveniment o organització. De vegades, ser voluntari significa donar, compartir i viure. Un breu resum de que entén i compren Montse Moreno, vila-secana i pensionista voluntària de Tarragona 2018 des de fa més de quatre anys  gràcies a una decisió molt positiva que va prendre gràcies a diversos motius.

“El primer és un motiu personal, ja que vaig perdre un fill per una malaltia –ara ja fa deu anys– i llavors vaig conèixer a l’hospital què feien els voluntaris”, explica Moreno amb delicadesa. “Estic en deute amb la societat i jo vull retornar el que em van donar a mi, vaig tenir l’oportunitat de ser voluntària i aquí estic”, continua explicant amb contundència al voltant de la decisió que la va dur a formar part de l’esdeveniment esportiu.

Moreno, gràcies a la seva naturalitat en la comunicació, formarà part dels Jocs Mediterranis al departament de protocol i cerimònies del 22 de juny a l’1 de juliol. Foto: David Aymerich.

És una col·laboració que “m’agrada i vull donar”, opina la vila-secana al voltant de la funció del voluntari i un segon motiu que va afectar a la seva decisió, ja que “ho fem a canvi de res; l’únic que jo demano realment és una rialla, unes gràcies, una abraçada”, confessa la voluntària, “això t’omple moltíssim”. Moreno també recorda la seva primera vegada com a membre dels Jocs Mediterranis, un partit del Nàstic ajudant en la venda d’entrades que va resultar ser una gran experiència degut a que ella és una gran aficionada al futbol.

“L’esport és disciplina, perseverança, dedicació i treball en equip”, continua explicant Moreno. Per exemple, amb l’administració dels Jocs “hem fet diversos actes i m’ha agradat molt poder estar realitzant activitats amb nens”, com va succeir amb “els Minijocs de Vila-seca on les escoles van realitzar activitats” o “l’esgrima a la Selva del Camp”, explica Montse per acabar revelant que ella estarà “a protocol i cerimònies” a partir del pròxim divendres 22 de juny.

Per l’altre costat, Moreno també creu que “els Jocs aportaran molta cultura i molts valors a la ciutat”, i el paper dels voluntaris serà determinant per “donar a conèixer tot plegat al món”, respecte un esdeveniment que desitja que tingui continuïtat a través de la seva borsa de voluntariat un cop finalitzi el dia 1 de juliol, ja que “coneixes gent molt maca que te l’estimes i seria com si t’arranquessin quelcom que ja no podries recuperar”, conclou Montse Moreno.

David Aymerich