.

.

TOTS 21

Un operari fent tasques d'eliminació i control de la processionària. Foto: Cedida

Un operari fent tasques d’eliminació i control de la processionària. Foto: Cedida

L’empresa especialitzada contractada per l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha intensificat en les darreres setmanes la lluita contra la processionària en diverses zones i carrers del municipi on s’ha detectat la presència d’aquesta plaga que enguany ha afectat amb més virulència que en d’altres ocasions pel clima favorable a la seva proliferació dels últims mesos.

En aquest sentit, aquestes setmanes s’ha actuat a l’antiga N340, a la plaça Espanya, a l’Avinguda Casalot, a l’Avinguda València, a la plaça Tarragona, al voltant de la partida planes, al carrer Pamplona, a Cala Sirenes/c. Marquès de Mont-roig, al Rustical Balneari, a la Urbanització Els Olivers, al ‘pipican’ que hi ha a la plaça de la Sardana, entre d’altres indrets on s’ha detectat la presència d’aquesta plaga.

L’Ajuntament, que fa unes setmanes va publicar i va fer difusió d’un fulletó explicant què s’havia de fer per lluitar contra la processionària, recorda que l’empresa contractada només pot actuar en zones públiques i que en les zones privades són els propietaris els que s’han de posar en contacte amb les empreses del sector per eliminar la plaga.

Nou correu electrònic per informar de plagues

D’altra banda, la regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha creat un nou correu electrònic (plagues@mont-roig.com) per tal que els veïns del municipi puguin alertar als serveis tècnics municipals de qualsevol plaga que detectin, ja sigui la processionària, insectes, rosegadors o altres tipus d’animals i, d’aquesta manera, col·laborar amb la lluita contra aquestes plagues que porta a terme l’Ajuntament en els espais públics. Amb aquest nou correu es busca un mitjà molt més ràpid i eficient que permeti recolzar la lluita contra aquestes plagues que afecten alguns indrets del municipi en determinades èpoques de l’any.

L’Ajuntament posa a disposició dels ciutadans aquest nou correu (plagues@montroig.com) per alertar de la presència d’aquestes plagues i així es pot enviar la notificació a les empreses contractades de forma més àgil perquè actuïn amb  celeritat.