.

.

TOTS 21

Hi ha més de trenta activitats programades per viure les festes i gaudir amb tota la família

Hi ha més de trenta activitats programades per viure les festes i gaudir
amb tota la família

El Nadal s’inaugurarà a Mont-roig i a Miami Platja els dies 29 i 30 de novembre, respectivament, amb la posada en marxa de la il·luminació nadalenca. Les enceses dels arbres de Nadal donaran pas a tot un mes carregat d’activitats per a totes les edats, entre les quals destaquen els pars infantils de Nadal, els concerts i recitals, les curses esportives, els espectacles infantils o l’arribada dels Reis Mags d’Orient.

La programació s’iniciarà aquest divendres 29 de novembre, a les 19h, a la plaça Mossèn Gaietà Ivern de Mont-roig amb l’encesa de l’arbre i les llums de Nadal i les actuacions dels infants de l’Escola de Música Baptista Nogués i la Coral Sant Miquel de Mont-roig. L’acte d’inauguració del Nadal a Miami Platja tindrà lloc dissabte 30 de novembre, a les 19h, a la plaça de Tarragona i comptarà amb l’actuació del Club de Rítmica Miami Platja i de la cantant Maria Jacobs.

En acabar ambdós actes, hi haurà xocolata desfeta per a tothom. A més, dissabte, durant tot el dia, s’instal·larà a la plaça de Tarragona, el Mercat de Nadal amb la col·laboració de l’Associació FEM Miami i que comptarà amb diverses parades de comerços i restaurants locals que oferiran tota classe de productes nadalencs.

Per la seva banda, el Mercat de Nadal de Mont-roig tindrà lloc el dia 14 de desembre a l’aparcament de la Casa de Cultura i està organitzat per l’Associació El Portal. També cal destacar les iniciatives comercials d’aquesta època com el sorteig de 5 vals de 100€ en realitzar compres als establiments socis de l’Associació d’Empresaris i Comerciants de Mont-roig.

Activitats per a totes les edats

Durant aquestes festes s’han programat diverses activitats pensades per a totes les edats i tots els gustos, però especialment per gaudir en família. Així, entre els actes destinats al públic infantil destaquen els espectacles de titelles i teatre, els recitals de nadales, l’arribada de l’Home dels Nassos, la celebració del Tió popular, els parcs de Nadal, un taller de cuina per a petits xefs i l’esperada arribada dels Reis Mags d’Orient amb la cavalcada.

Pel que fa als joves, tenen un seguit d’actes per divertir-se aquestes festes com diversos tallers de decoració i rebosteria nadalenca. Per la seva banda, les biblioteques municipals oferiran sessions de contes de Nadal, recitals de poemes, clubs de lectura, presentació de llibres i tallers ambientats en aquestes dates. També cal destacar les revetlles de cap d’any, el primer bany de l’any i la cursa Crema Torrons, que comptarà amb diverses carreres solidàries i infantils i que servirà per tancar la programació de Nadal.

La participació de les entitats

A més, s’han programat diversos actes solidaris a favor de la Marató de TV3, a Montroig de la mà de la Unió de Dones i els Amics de la Poesia i a Miami Platja organitzats per l’Associació de Dones El Jardín de Violeta, a més de la participació d’altres associacions i comerços locals per recaptar fons per a les malalties minoritàries.

També hi ha diverses activitats organitzades per les entitats del municipi, com ara els Festivals de Nadal de Rítmica i de Patinatge Artístic, del Club de Rítmica de Miami Platja i de l’Agrupació de Patinatge de Mont-roig; el Gran Prix de la Federació Catalana de Billar, amb la col·laboració del Club Billar Mont-roig; la tradicional Cursa del Pavo, organitzada per la Penya Ciclista de Mont-roig o la Cursa dels Nassos i Nassets, que organitza el C.E. l’Areny.

Els pastorets musicals de la coral Sant Miquel, l’arribada del Pare Noel amb Els Brivalls, l’espectacle de titelles amb l’AMPA de l’Escola Mare de Déu de la Roca, i el Pessebre Vivent, tió i recollida de cartes amb els alumnes de 6è d’aquest centre, així com la cantada de nadales del Coro Rociero Arena del Camino, són altres de les activitats que organitzen les entitats.

Concurs de Pessebres

I com ja és tradicional des de l’Ajuntament es convida a tothom a participar en el Concurs de Pessebres. Una iniciativa que premia els pessebres familiars més originals, artístics i elaborats, així com els pessebres juvenils i infantils. Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer fins al 13 de desembre. L’entrega de premis serà el 4 de gener.