.

.

TOTS 21

Una imatge de la concentració amb Jordi Salvador parlant. Foto @UGTTarragona

Una imatge de la concentració amb Jordi Salvador parlant. Foto @UGTTarragona

Comissions Obreres (CCOO) i UGT s’han mobilitzat aquest migdia a la Plaça Imperial Tàrraco en defensa del dret a vaga i la llibertat sindical.

Els dos sindicats s’han concentrat davant de la Subdelegació del Govern Central reivindicant aquests drets després que s’hagi actuat penalment en contra de més 250 treballadors per l’exercici d’aquest dret.

El secretari general de CCOO a Tarragona, Jaume Pros, declara que  “la vaga és un dret fonamental dels treballadors” criticant l’actitud del govern espanyol i la fiscalia. Pros parla de “mesures desproporcionades”. Segons indica, ” ja hi ha gent a punt d’ingressar a la presó”.

En aquest sentit, el secretari general d’UGT a Tarragona, Jordi Salvador, considera que les penes de presó són “excessives i injustificades”. Reivindica el paper sindical i augura una futura ofensiva contra aquest moviment a la tardor.

Els líders sindicals coincideixen a considerar que es tracta d’una clara estratègia per acabar amb el moviment sindical. Per ara, fins al moment, a Tarragona no hi ha cap persona imputada.