.

.

TOTS 21

La platja de la Pineda plagada de boles de plàstic

El Grup Municipal de Vila-seca en Comú ha denunciat l’aparició de milions d’esferes de polietilè davant l’Agència de Residus, l’Agència de l’Aigua, el Seprona, Greenpeace, la Fundació Mediterrània, Ecologistes en Acció, Gepec i el propi Ajuntament de Vila-seca . Els comuns manifesten, de fet, que és una cosa que ja va passar i van denunciar davant l’Ajuntament al febrer de 2017. No obstant això, lamenten que en aquella època no s’iniciaran els tràmits pertinents per detectar l’origen i evitar que torni a succeir.

Els Comuns sospiten que es tracta de la matèria primera bàsica que s’utilitza en les fàbriques de plàstic per produir els objectes quotidians i que s’obté en les refineries de petroli o després del procés del reciclatge. Aquests petits trossos de plàstic són derivats del petroli i altament tòxics. Arribarien als mars des de fàbriques de plàstic o fins i tot en caure des del transport per mar o carretera.

Representants de la formació consideren que s’ha d’iniciar una investigació i depurar responsabilitats ja que, en ser molt semblants als ous dels peixos, són ingerits per molts animals marins suposant una seriosa amenaça per a la diversitat de la fauna i flora marina.

Finalment, recorden que el consistori es va comprometre a través d’una moció impulsada per la pròpia formació a ser un municipi “lliure de plàstics” pel que consideren que des de la corporació no poden seguir mirant cap a un altre costat.