.

.

TOTS 21

Miguel Ríos. Foto: Javier Salas

Miguel Ríos presentarà un nou format acústic al costat de The Black Betty sota la cúpula de la Tarraco Arena Plaça. La cita és el 27 de novembre, amb entrades (ja a la venda a www.tarracoarena.com/tickets) a partir de 27€.

Nascut en 1944, va començar la seva trajectòria musical a principis dels anys 60, quan el rock era un fenomen encara per descobrir a Espanya. En 1969, les ràdios de mig món emetien »Himno a la alegría’, una adaptació del quart moviment de la IX Simfonia de Beethoven dirigida per Waldo de los Ríos.

La carrera de Miguel Ríos va lligada a la història del rock en espanyol i de les grans fites del segle XX.
Innombrables èxits durant dècades de carrera, ‘Bienvenidos’, ‘El rock de la cárcel’, ‘El río’, o ‘Santa Lucía’, com a exemples d’una trajectòria impecable i reconeguda mundialment.

El seu èxit va ser colossal a l’altre costat de l’Atlàntic: Miguel Ríos va anar a actuar quan ningú podia cantar amb una banda de rock&roll a la Ciutat de Mèxic. Tota una llegenda també a Llatinoamèrica, que associa a Miguel com una icona de modernitat i alliberament en l’època.

Més de 7 milions de discos venuts a tot el món, entrant en els primers llocs de les llistes d’èxits dels Estats Units, el Regne Unit, Alemanya, el Japó, Suècia, Itàlia, Àustria, Holanda o el Canadà. Sempre lligat a la innovació en les seves gires, la participació en actes benèfics i col·laboracions, també va tenir els seus propis programes en TV i va crear el seu propi segell discogràfic.

Després del seu comiat amb la gira ‘Bye Bye Ríos’ i el sorprenent i inesperat ‘Symphonic Ríos’, és al juny de 2020 quan Miguel Ríos dóna la bona notícia de tornar en plena pandèmia mundial.

Al costat de ‘The Black Betty Trio’, la seva nova banda publica ‘El Blues de la Tercera Edad’, primer tema inèdit en 12 anys i més tard el seu segon single, ‘La Estirpe de Caín’, tota una crítica que reflexiona sobre la pandèmia i els punts més fràgils del nostre sistema.

Rocker incansable, Miguel Ríos inicia així una nova etapa al costat de ‘The Black Betty Trio’, amb els qui llançarà nou àlbum en la primavera de 2021 i girarà pels principals escenaris del nostre país, coincidint amb el 77 aniversari de l’artista. Incloent, per descomptat, l’últim single «Que salgan los clowns» la cançó original, Send in the clowns, va ser escrita en 1973 per Stephen Sondheim i popularitzada per artistes com Judy Collins o Frank Sinatra, i d’aquest últim és la versió que va inspirar a Miguel en escoltar-la en els crèdits de la pel·lícula El Joker.

Redacció