.

.

TOTS 21

Fins el 22 de setembre se celebra arreu de Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, i Roda de Berà s’hi ha adherit un any més a la iniciativa. Per promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, l’Ajuntament va celebrar ahir al matí una pedalada popular, la qual va comptar amb la participació de 115 ciclistes de totes les edats.

Aquesta reeixida activitat, que va tenir lloc per cinquè any consecutiu, té molt bona acceptació entre les famílies atès que són molts els pares que repeteixen cada any portant als més petits de la casa, que van creixent adquirint aquest hàbits saludables.

L’encarregat de donar-les-hi la benvinguda va ser l’alcalde, Pere Virgili, acompanyat per les regidores Cèlia Treserres, Teresa Ferré i Isabel Mondéjar, qui també va pedalar els 12 quilòmetres que van portar als participants a recórrer diversos barris de la localitat.

Amb la mateixa finalitat de fomentar entre els infants l’ús de noves formes de mobilitat per allunyar-nos tots plegats del domini absolut del cotxe particular, s’ha proposat entre els escolars la jornada “vine a l’escola sense cotxe” el 22 de setembre, Dia Mundial sense cotxes, tot i que s’hi poden sumar totes aquelles persones que aquest dia vulguin deixar el cotxe aparcat a casa i moure’s en bicicleta, a peu o en transport públic.

Les activitats saludables continuaran el dissabte 23 de setembre amb una caminada pel terme, la qual seguirà la ruta verda número 2 que arriba fins el Cucurull pel Coll del Repàs. És un trajecte fàcil, d’uns sis quilòmetres, que anirà acompanyat de les explicacions de l’historiador i arxiver municipal, Ricard Benimeli. La sortida serà a les 9 del matí des de la plaça de la Sardana i s’ha previst que duri unes tres hores, aproximadament.

A més a més, en el marc de la campanya, fins el proper divendres té lloc un concurs fotogràfic a les xarxes socials entre totes aquelles persones que comparteixin una imatge a Instagram amb l’etiqueta #mobilitat 2017, organitzat pel departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.