.

.

TOTS 21

Els manifestants que s’han centrat també a les portes de la Comissaria dels Mossos d’Esquadra, on passen la nit detinguts Oriol Ciurana i Marta Llorens. Foto: Anna Ferràs

Més de mig miler de veïns i veïnes de Reus s’han concentrat, aquest dimecres al vespre, a la plaça del Mercadal, a les portes del consistori reusenc.

Entre crits de “llibertat i dignitat”, els concentrats han volgut mostrar el seu suport als dos regidors del grup municipal de la CUP, Oriol Ciurana i Marta Llorens, que estan detinguts des d’aquest migdia, a la comissaria dels Mossos d’Esquadra, per ser portats a declarar, aquest dijous a primera hora, davant la jutgessa de la instrucció número 2 de Reus que porta el cas 1 d’octubre.

Ciurana i Llorens s’havien negat a comparèixer davant de la magistrada dos cops i aquest dimarts s’ha aixecat la detenció de tots dos. Al Mercadal, la tercera regidora cupaire investigada per un delicte d’incitació a l’odi, Maria Assumpció Cuadrada, ha llegit el manifest i ha avançat que tampoc ella anirà divendres a declarar un cop ha rebut la seva segona citació avui mateix.

A la concentració de la plaça del Mercadal, acompanyant sobre un petit escenari la regidora Cuadrada, hi ha assistit els pares d’Oriol Ciurana, emocionats i commocionats per la situació e detenció del seu fill. Els pares de Mareta Llorens han excusat la seva presència. També la colla castellera dels Xiquets de Reus ha aixecat un pilar d’homenatge a tots dos edils.

Els assistents han lluït nombrosos llaços i peces de roba de color groc i s’han mostrat molts cartells en contra del 155 i la repressió que aplica l’estat espanyol. Una pancarta per la Llibertat del Presos Polítics ha presidit la manifestació acompanyada de les fotos de Jordi Cuixart, Jordi Sánchez, Oriol Junqueras i Joaquim Forn.

Cassolada a comissaria

Un cop llegit el manifest s’ha convidat a tots els participants de la concentració del Mercadal ha traslladar-se fins a les portes de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Reus. Allí, tot i el vent i el fred, unes 300 persones han volgut apropar i fer sentir el seu escalf a Oriol Ciurana i Marta Llorens que passaran la nit als calabossos.

Allí han fet sentir cassoles i s’ha repetit el crit de “Marta i Oriol, no esteu sols”. Després d’alguns retrets també per als Mossos d’Esquadra, la concentració convocada pels CRD’s reusencs s’ha donat per acabada pocs minuts després de les nou de la nit. El cant dels Segadors ha posat el punt i final.

Justament que els dos regidors de la CUP passin tantes hores detinguts abans de declarar ha estat una de les crítiques més repetides. Els seus advocats havien presentat, aquest dimecres a la tarda, un habeas corpus perquè poguessin declarar el més aviat possible un cop han estat detinguts al migdia i no haver d’esperar a les 09:00 hores del matí d’aquest dijous. El jutjat té 24 hores per resoldre aquest recurs però no hi ha hagut retorn i finalment els dos regidors reusencs hauran de passar la nit a comissaria.