.

Imatge de Cal Bofill

Imatge de Cal Bofill

La Regidoria de Sostenibilitat ha fet balanç de l’ús de Cal Bofill com a Centre d’Activitats Mediambientals durant el passat 2018 i ha elaborat una memòria al respecte que ja es pot consultar a la pàgina web de l’Ajuntament. Com a dada destacada, cal ressaltar que més de 7.000 persones van participar en activitats que s’hi desenvolupaven. 

Com a conseqüència del desenvolupament del programa d’educació ambiental, l’edifici està obert al públic pràcticament tots els dies de l’any, de dilluns a divendres de 10 a 14 h, gràcies a la col·laboració dels grups ecologistes GEPEC-EdC i GETE-EeAC, que mantenen personal fix per atendre el públic i donar explicacions de les exposicions que cada mes s’hi programen. Els dissabtes, diumenges i festius l’obertura depèn de la disponibilitat de voluntariat de tots dos grups ecologistes, encara que pràcticament està obert sempre.

Durant l’any passat un total de 7.100 persones van entrar a l’edifici de Cal Bofill a la recerca d’informació, per visitar les exposicions, dur a terme les visites guiades que organitza GEPEC-EdC o participar en les activitats del programa d’educació ambiental desenvolupades amb el suport de la Regidoria de Sostenibilitat. Com és habitual, la màxima ocupació té lloc en els mesos d’estiu i Setmana Santa, tot i que la celebració de la primera Fira per la Transició commemorant el Dia Mundial del Medi Ambient que es va realitzar al mes juny i el primer Mercat d’Intercanvi i Segona Ma coincidint amb la Setmana de la Prevenció de Residus que va tenir lloc durant el mes de novembre, han fet que l’afluència al centre s’hagi incrementat durant aquests dos mesos per sobre de l’habitual.

Destaca, especialment, l’afluència generada per les exposicions al llarg de l’any, però també a les jornades que tenen lloc en les immediacions de l’edifici, als jardins de Cal Bofill. L’afluència a les exposicions mediambientals representa el 42% del total d’entrades a l’edifici, mentre les jornades, que només han estat tres durant l’any, han recollit l’11,5 % de la participació. De fet, les activitats desenvolupades dins del programa d’educació ambiental 2018 han aportat prop del 68% de l’afluència a Cal Bofill. Es pot concloure, per tant, que el desenvolupament d’activitats mediambientals a Cal Bofill incrementa significativament el seu paper de referència, també, com a Centre Blau, distintiu que està rebent aquests darrers anys per la promoció de l’educació ambiental local per part d’ADEAC, ONG que també gestiona el lliurament de banderes blaves a les platges.

Per aquest any 2019, a més de les activitats del programa d’educació ambiental, es pretén fer difusió del Punt d’Informació Ambiental que es va posar en marxa el 2018, amb informació sobre l’Espai Natural dels Muntanyans, formes d’estalviar aigua i energia, com seleccionar les diferents fraccions de residus així com propostes per prevenir la seva generació i estratègies per prevenir les situacions de pobresa energètica. Com a novetat, destaca la realització d’una campanya durant l’estiu que doni a conèixer el sender blau existent a Torredembarra, entre les platges de Muntanyans i el barri marítim, amb l’espai natural com a principal referència.

/* JS para menú plegable móvil Divi */