TOTS 21

Un moment de la represetació feta a Montserrat

Un moment de la represetació feta a Montserrat

Més de 600 persones han assistit a la representació del Ball Parlat del Sant Crist de Salomó que aquest passat diumenge 24 de maig a la tarda ha tingut lloc a la basílica del Monestir de Montserrat. Una xifra d’espectadors «molt important i per estar molt contents», segons l’organització, i que «demostra que es treballa en la línia correcta per contribuir en la difusió de la cultura popular», ha destacat l’organització.

Una funció especial a la qual van assistir Jordi Jané, conseller d’Interior de la Generalitat; Quim Nin, secretari General de Presidència; Cèsar Puig, secretari general d’Interior, i Jordi Agràs, director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona.

La direcció artística de l’espectacle d’arrels medievals també s’ha mostrat satisfeta per l’alta assistència de públic en una tarda de diumenge en què «el Ball es representava en un format diferent de com es concep a dia d’avui».

En aquest sentit, Raimon Casals, mestre del Ball, ha explicat que «la posada en escena del ball parlat a l’antiga ha
permès que l’espectador descobreixi l’essència principal de la funció i aquest mes de maig pugui tornar a veure l’espectacle en un altre context i forma».

Per la seva banda, Joan Boronat, president de l’Associació Ball del Sant Crist, ha manifestat que «s’han complert les expectatives inicials del repte que significava per a tothom escenificar l’obra fora de casa». Boronat ha afegit que «aquest ha estat un esdeveniment històric i que dota de prestigi el Ball», i ha sentenciat que «la representació a
Montserrat és molt motivadora per encarar la temporada».

Un calendari de funcions que s’inicia aquest proper diumenge 1 de maig en el marc de la Festa Major de Salomó. La representació declarada Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya es podrà veure també els dies 8, 15 i 22 de maig al temple parroquial de la localitat.