.

.

TOTS 21

Vista general de la cercavila de diumenge a la tarda.

Més de 6.000 persones han visitat aquest passat cap de setmana el VII Mercat Medieval de Creixell 2018. Les 75 parades que s’hi van instal-lar van presentar diferents ofertes relacionades amb el món medieval.

Els visitants hi van poder trobar una granja infantil, una demostració d’oficis artesans i antics, com ho es la forja del ferro al foc. Aquesta demostració la van realitzar els germans Mercadé de Bonastre, Mestres Artesans reconeguts per la Generalitat de Catalunya i membres de l’Associació de Forjadors de Catalunya. També hi van ser presents els membres de l’associació d’Arquers de Roda de Berà, que van fer unes demostracions de Tir amb Arc que van tenir molt d’éxit sobretot entre els mes joves.

Representació teatralitzada del nomenament per part del Rei Felip de França l’any 1083 del Carlà de Creixell Artal Gilmundo.

Al Mercadet hi havia també diferents atraccions tematitzades medievals. Durant el Mercat es van realitzar demostracions de Falconeria, amb vols lliures d’àliga per tot el Mercat, amb el grup Atalaya Dúo. Es va realitzar un torneig d’escacs amb figures medievals, a on hi van participar també alguns creixellencs aficionats als escacs. També es va fer la representació teatralitzada de la Comitiva Reial del Rei Felip de França i la seva Cort. Aquesta iniciativa va ser possible gràcies a un grup de veïns del municipi amb el suport de l’ajuntament de Creixell. Es va fer una representació teatral amb total rigor històric, de l’acte de nomenament del Carlà de Creixell Artal Gilmundo, que el Rei Felip de França va fer l’any 1083. Es tracta de la primera notícia documentada sobre Creixell de la que es té coneixement.

També hi va haver la Cercavila dels Gegants de la Vila Gilmundo i Minerva i del grup Sóns de la Cossetània de Tarragona. Es van fer espectacles de titelles, cercavila de malabarsdansa del ventre i passejades amb cavalls. Al Casal Municipal hi va haver un Concert de Veu i Piano a càrrec de Creixell Clàssic.

El Mercat Medieval es va interrompre durant dues hores el dissabte a la tarda a causa de les fortes ratxes de vent. Malgrat tot, des de l’àrea de turisme de l’ajuntament de Creixell fan un balanç molt positiu d’aquesta VII edició del Mercat Medieval de Creixell, i destaquen la gran implicació dels creixellencs i creixellenques en aquest esdeveniment, tant dels comerciants del nucli històric com de totes les persones que hi han col-laborat desinteressadament d’una manera o altre