.

Les parelles lingüístiques que participen en el Voluntariat a Tarragona

El Voluntariat per la llengua del Servei de Català de Tarragona ha arribat a la 23a edició. La presentació de parelles es va fer a la sala d’actes de l’Espai Kesse de Tarragona la tarda del 15 d’octubre, amb un total de 45 parelles.

Els aprenents d’aquesta edició provenen de diversos punts del territori espanyol (Andalusia, Madrid, Galícia, València i Extremadura), Cuba, l’Argentina, Xile, Colòmbia, Mèxic, i el Marroc. Al llarg de la presentació es va fer el lliurament del material a les parelles lingüístiques. Voluntaris i aprenents van rebre el quart quadern de la col·lecció “Parlem tu i jo. Anem a casa?” (amb el conte Les cases perdudes i el còmic La recerca), el quadern de Passatemps en català número 3, el full de temes per parlar i el full de calendari de les trobades. També es va fer difusió dels avantatges del carnet del Voluntariat per la llengua que van rebre tots els participants i els establiments col·laboradors que participen en el programa.

A més, se’ls va indicar com podien participar a través de les pàgines de Facebook (Voluntariat per la llengua Tarragona i CNL Tarragona) i Twitter (CNL Tarragona) en les activitats que promou el CNL de Tarragona.

Com a novetat es va destacar la col·laboració de la revista Fet a Tarragona amb el Voluntariat per la llengua. Ricard Lahoz, director d’aquesta publicació i voluntari, va convidar tots els presents a compartir l’experiència de les parelles lingüístiques. En acabar els aprenents van rebre un exemplar de la revista.

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l’any 1989 com a òrgan territorial d’aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, més de 90 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l’extensió territorial del coneixement i l’ús de la llengua catalana.

Més informació: www.cpnl.cat