.

.

TOTS 21

Toni Nadal. Foto: Ajuntament

Davant d’una gran expectació i amb la platea del Casal Cultural plena a nivells prepandèmics, el carismàtic entrenador tenístic Toni Nadal va pujar a l’escenari pobletà dissabte passat per pronunciar la conferència ‘Tot es pot entrenar’. La connexió amb el públic va ser immediata i, poc a poc, Nadal va anar desgranant quines són les claus del seu mètode cap a l’èxit.

Amb el múltiple campió -i nebot seu- Rafael Nadal com a emblema del seu mètode, Toni Nadal acumula una extensa trajectòria professional com a entrenador personal de figures esportives d’alt rendiment. És per això que sap de què parla quan afirma que “les aptituds físiques i el talent innat són importants, però al mateix nivell que ho són la motivació, l’actitud davant l’esforç, la confiança pròpia i de l’entorn o l’autoexigència, que és allò que ens empeny a millorar”, tal i com va detallar durant la conferència que va tenir lloc a la Pobla.

En aquest sentit, el preparador manacorí va destacar la importància de comptar amb una bona preparació a tots els nivells. És per això que va fer una ferma defensa de la formació del caràcter davant la formació tècnica, com a pilar indispensable del triomf. En la mateixa línia, Nadal va referir-se a la necessitat d’estar preparat per a qualsevol situació i context, ja que “res no és permanent ni està subjecte a l’estabilitat total, per la qual cosa cal estar motivat davant del canvi i cal saber gestionar la incertesa. No hem de témer el canvi”, va emfatitzar.

Tot plegat va tenir com a fil conductor un seguit de records i anècdotes de la seva etapa com a entrenador de Rafael Nadal, clar exemple dels elements que configuren el model d’èxit d’un Toni Nadal que deixa clar que “tot es pot entrenar”.

Un cop finalitzada la ponència, es va obrir un animat torn de preguntes que va permetre al nombrós públic assistent interactuar amb el conferenciant convidat, el qual va respondre totes i cadascuna de les qüestions plantejades, així com va animar els habitants de la Pobla a treballar la seva motivació i il·lusió com a camí cap a l’èxit personal.

Redacció