.

Un moment de la jornada inaugural celebrada avui

El Col·legi de Graduats Socials de Tarragona ha donat el tret de sortida a la 25a edició de les Jornades de Dret del Treball i de la Seguretat Social, que se celebren entre avui i demà a Tarragona. Més de 220 participants prenen part en aquesta cita formativa de gran renom entre els graduats socials i els professionals del Dret del Treball d’arreu de l’Estat que, any rere any, aconsegueix reunir representants del món de la judicatura, l’administració i la universitat.

Les jornades s’han iniciat amb el tradicional acte d’inauguració, en què hi ha pres part diverses autoritats, les quals han coincidit a valorar de manera positiva la funció que desenvolupen per al reciclatge formatiu dels graduats socials i dels professionals del Dret del Treball. En aquest sentit, la presidenta del Col·legi de Graduats Socials de Tarragona, Anna M. Asamà, ha afirmat que “les Jornades ens permeten debatre obertament amb persones d’altres àmbits diferents al nostre, i és per això que són tan enriquidores. Enriquidores per als participants i també per als ponents, perquè aquí, tots ens beneficiem del contacte i el debat obert”.

Per la seva banda, el president del Consejo General de Colegios de Graduados Sociales de España, Ricardo Gabaldón, ha enaltit la tasca realitzada pel Col·legi de Tarragona, amb l’organització d’aquestes Jornades: “El Col·legi de Tarragona és un actiu important a nivell formatiu. De fet, ha estat un model a seguir per a molts altres col·legis de l’Estat que han optat per impulsar activitats formatives similars”, ha dit.

Durant l’acte inaugural, també s’ha parlat del paper dels graduats socials en el conjunt de la societat. En aquest sentit, el subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté, ha afirmat que “tot i que vivim en un àmbit laboral i de drets socials capdavanter, el paper dels graduats socials és important perquè permet vetllar encara més, pels drets de les persones en l’àmbit laboral”. També en aquesta mateixa direcció, el director de Relacions Laborals, Treball Autònom, Seguretat i Salut Laboral de la Generalitat de Catalunya, Enric Vinaixa, ha volgut destacar que els graduats socials han hagut d’adaptar-se a constants i substancials canvis de normativa i que sempre han mantingut una estreta relació amb l’administració per garantir
unes condicions laborals de qualitat.

La relació dels graduats socials amb la judicatura també ha rebut atenció durant l’acte inaugural. Joan Perarnau, president de l’Audiència Provincial de Tarragona des de fa uns mesos, ha destacat que es tracta d’una relació excel·lent i que és la seva voluntat que així continuï. D’altra banda, i a nivell de Justícia, Perarnau ha afirmat que: “Soc conscient que a nivell de justícia tenim deficiències tant a Reus com a Tarragona, per la important càrrega de treball. La situació és preocupant i intentarem que aquests òrgans es reforcin. És per això que demanaré la creació d’un nou jutjat social”.

Així mateix, la sessió d’obertura ha inclòs una ponència de base econòmica, la qual ha estat impartida per l’economista i conferenciant, Jose Maria Gay de Liébana. Sota el títol ‘L’actual moment econòmic i la seva incidència en el mercat laboral’, el mediàtic conferenciant ha desgranat algunes les principals claus econòmiques que defineixen el context actual, així com la seva relació amb l’àmbit laboral.

El contingut d’actualitat de les ponències impartides així com l’alt nivell dels ponents, han convertit doncs aquesta activitat en una de les més rellevants i consolidades del panorama estatal, tal i com demostra la seva continuïtat en el temps, al llarg de 25 anys.