TOTS 21

Foto de família de part dels voluntaris

Foto de família de part dels voluntaris

Més de 150 voluntaris han participat en les diferents activitats de la Jornada ‘Entre Tots Fem Francolí!’

L’Associació AURORA i l’Associació CEN han organitzat aquesta jornada de voluntariat ambiental amb l’objectiu de donar a conèixer els valors naturals del riu Francolí i de contribuir a la seva conservació.

En el transcurs de la jornada s’han realitzat dos tallers educatius. Un per identificar diferents espècies vegetals que hi ha a la llera del riu. L’altre per descobrir alguns dels macroinvertebrats que es troben al riu.

A més, per una banda, s’han realitzat tasques de conservació del bosc de ribera en un tram de riu molt proper al Parc del Francolí. S’han netejat els escocells d’algunes plantes i s’hi ha posat triturat de restes vegetals, amb la finalitat d’ajudar a conservar la humitat. I, per l’altra, s’han retirat deixalles en l’espai comprès entre el pont de Santa Tecla i el pont de l’A7. En total s’ha tret 25 quilograms de residus. La majoria provinents de restes d’aigües residuals. També s’han trobat burilles de cigarretes.

Aquestes actuacions, a més de contribuir a la conservació de l’entorn fluvial del riu Francolí, pretenen conscienciar als ciutadans que els espais naturals són llocs que cal cuidar i que no s’hi han d’abocar deixalles.

L’Ajuntament de Tarragona i el Consorci d’Aigües de Tarragona han donat suport en aquesta jornada, que també ha comptat amb la col·laboració del grup ecologista GATA i de Limonium.