.

El 14 de gener farà un any de l’accident d’IQOXE, i estem igual. Després de la vaga es va crear una taula de prevenció on estem els sindicats majoritaris, l’administració i l’AEQT. Aquesta taula es va reunir vàries vegades i havíem avançat en diversos temes per poder arribar a acords. I va arribar la pandèmia i es va aturar, però després del confinament es va intentar reprendre i no ha sigut possible, ja que l’AEQT la té bloquejada. És una taula molt important perquè es tracta la prevenció i seguretat dels treballadors i treballadores dels polígons químics de Tarragona, i en conseqüència, de tota la ciutadania de Tarragona.

Mercè Puig Cañellas. Secretaria General U.I. Tarragona

Des de CCOO creiem que aquest és un tema prou important per no deixar-lo a banda i treballar-lo paral·lelament encara que estiguem en pandèmia. L’administració hauria de convocar aquesta mesa i obligar a totes les parts a avançar. El passat 29 de juliol, CCOO d’Indústria de Catalunya, a través del Gabinet Tècnic i Jurídic, va presentar un escrit a la Fiscalia de Tarragona exposant que l’estratègia de reducció de costos portada a terme per la direcció d’IQOXE, repercuteix directament en les mesures de prevenció i seguretat, ocasionant els dos accidents mortals ocorreguts a IQOXE aquest any. CCOO també manifesta a la Fiscalia que aquesta obsessió per primar els beneficis per sobre de tot, incloent-hi la seguretat tant de les persones que treballen a les seves instal·lacions, com de la ciutadania que hi viu al voltant, és la base dels diferents accidents i incidents ocorreguts. Per tant, sol·licitem a la Fiscalia que obri diligències i ampliï la causa en curs contra IQOXE incloent tots els accidents dels darrers sis mesos.

El Plaseqta ha tornat a Tarragona però sense inversió pressupostària darrere. Per això l’únic que farà és fer sonar les sirenes. Si tornéssim a tenir un accident similar estaríem igual que fa un any: La ciutadania no sabria que fer i les empreses químiques cadascuna seguiria el seu pla d’emergència tal com van fer en el seu moment.

En el seu dia el conseller d’interior ens va reunir a Tarragona per donar-nos aquesta notícia i nosaltres vam demanar ser presents en les meses per poder fer aportacions. Això no ha sigut així, no han comptat amb nosaltres per res.

La inseguretat i la por de la ciutadania, i dels treballadors i treballadores, no desapareixerà si segueixen sense donar-li la importància que té el polígon químic de Tarragona. CCOO apostem i volem un polígon químic, però que sigui més segur per tothom.

Per això la concentració del dia 14 de gener a les 18:40 h a la plaça de la Font, hora en què va tenir lloc l’accident d’IQOXE, perquè que Tarragona NO OBLIDEM el que va passar, i CCOO no pararà fins que escoltin les nostres reivindicacions.