.

.

TOTS 21

Tradicional imatge de família posterior a la roda de premsa de presentació del Carnaval.

Enllaç a la web oficial de Carnaval (programa complet): https://www.tarragona.cat/cultura/festes-i-cultura-popular/carnaval/guia/carnaval-2018/

Prop de 40 comparses, amb capacitat per arrossegar 3.000 persones, participaran en la pròxima edició del Carnaval de Tarragona, que se celebrarà entre el 2 i el 13 de febrer. Una cita que tindrà com a Rei Carnestoltes Héctor López, de Colours Fantasy, i la Concubina, Yulan Serrano, de Sinhus Sport.

Presentats aquest matí a la sala de l’Antiga Audiència amb presència de la regidora de Festes, Begoña Floria, l’edició d’enguany té com a novetats la recuperació d’antics espais i la incorporació de nous. Entre els primers, el Mercat Central, amb una sèrie de propostes gastronòmiques entre els dies 2 i 3 entre les quals destaca “el certamen de cuina ‘Avui Cuino jo’ per triar la millor recepta de Carnaval”, explicava Floria. Iniciatives destinades, de pas, a promoure el Mercat i el seu entorn com element dinamitzador de la ciutat.

Pel que fa a territoris guanyats per a la irreverència, el Teatre Tarragona acollirà l’espectacle #DPUTUCOOL de la companyia The Chanclettes, que celebren els seus 20 anys dalt dels escenaris. Una mena de cabaret contemporani sobre la societat actual.

També s’estrena una nova iniciativa “Carnaval 3R’s. Reduir, Reutilitzar i Reciclar”. Es tracta d’una campanya de recollida de roba i teixits que la cooperativa Roba Amiga rebrà i recuperarà dins la seva tasca d’inserció i integració sociolaboral.

Disfressa d’Or

La Disfressa d’Or es consolida a la TAP com l’acte més multitudinari, és el torn de les comparses per lluir les seves millors gales. El cantant de Pepet i Marieta, Josep Bordas, ha acceptat el repte i entre actuació i actuació de les comparses elaborarà una cançó de Carnaval amb la complicitat del públic i un Ukelele. La gala es podrà tornar a veure per Tac12 durant tot el cap de setmana. Pel que fa al ritme de venda de les entrades, ara com ara és superior en un 17% a l’edició de l’any passat.

Torna el concert de Carnaval

Aquest any, la nit pren protagonisme i divendres i dissabte hi haurà festa i gresca a la TAP. El divendres s’estrena ‘La Festa de Carnaval del Camp de Tarragona’ amb Cris&Petes, La Pegatina, DIJEILA i DJ OGT, una nit de rumba i mestissatge. I el dissabte, a les 23:30h, després de la Rua de l’Artesania, començarà ‘La Revetlla de Carnaval’ amb un vell conegut del carnaval tarragoní, Chico Malo, que ha posat música a actes tan concorreguts com la Baixada del Pajaritu i la Watermelon Pool.

Rua de l’Artesania

La Rua de l’Artesania manté el nou recorregut que ja va fer l’any passat, sortint de l’avinguda Ramón y Cajal i enfilant cap al carrer Rovira i Virgili per finalitzar a l’avinguda Catalunya, a les portes de la URV. La decisió es va posar en pràctica amb èxit l’any passat, ja que facilita la mobilitat al centre de la ciutat i, al mateix temps, permet a les comparses augmentar el lluïment de les seves actuacions.

La Rua de Lluïment d’avança una hora i el Carnestoltes recupera el foc

S’incorpora una novetat a la rua de Lluïment, avançant-la una hora, començarà a les 6 de la tarda i així es facilita l’assistència del públic familiar. Finalment, l’enterrament del rei Carnestoltes recupera el foc en el recorregut des de la plaça de les Cols fins a la plaça de la Font, les comparses del dol aniran acompanyades de carretilles i surtidors.

Dragqueens, del Metropol a la Tòtem

Floria ha confirmat que enguany no hi haurà el certamen de Dragqueens al Metropol “perquè els Amics de la Part Alta, que són els que ho organitzaven, han decidit reformular el format i el traslladaran a la Tòtem”.

 

 

 

Cartell de Carnaval a Tarragona d’enguany. Obra d’Hugo Prades

El cartell

El cartell de Carnaval d’aquest any és de l’il·lustrador tarragoní Hugo Prades. Tal com ell mateix explica: “està inspirat amb un pardal que vaig veure a una excursió pel riu Gaià, estava sobre un pal i va estar una bona estona sobre, vaig recordar la imatge i fent els esbossos pel cartell tot em va encaixar. La composició dels altres elements van sortir fàcilment, al mar hi ha sardines i Tarragona al fons com skyline, després em vaig adonar que sembla que tot estigui sota els efectes d’un terratrèmol… És que Tarragona balla i la festa està a punt de començar”.

Hugo Prades, nascut a Tarragona a l’any 1968, inicia la seva trajectòria als anys 80, decorant sales de fetes. Ha treballat com a caricaturista a Port Aventura i ha publicat a Mortadelo, Makoki i Zona 84. També ha il·lustrat llibres infantils, les rutes de castells del baix Gaià i monuments del Patrimoni de Tarragona, entre d’altres ha il·lustrat el llibre “A peu per Tàrraco”. És cofundador de la setmana del còmic de Tarragona.

(seguirà ampliació)