.

.

TOTS 21

El ministre, poc després d’inaugurar la placa commemorativa de la inversió duta a terme per l’Estat en la remodelació del Nou Estadi. Foto: Tarragona21

El ministre de’Esports, Cultura i Educació, Íñigo Méndez de Vigo, suma també la condició de portaveu del govern espanyol. I com a tal els periodistes li han preguntat, aprofitant la seva visita al Nou Estadi de Tarragona, per una actualitat política que té com a focus la carta del president del Parlament a Mariano Rajoy demanant “diàleg” i la decisió de Carles Puigdemont de retirar la seva petició de delegació de vot. L’argumentari del ministre estava, però, encaminat a focalitzar l’actual pantalla a superar de la poilítica catalana en la Mesa del Parlament.

“No em consta que la carta del president del Parlament hagi arribat a La Moncloa. Per tant,no puc dir quina és la resposta del govern”, assegurava Méndez de Vigo. “Tanmateix, jo crec que tant ell com els presidents de qualsevol altre cambra han de resoldre els temes interns del Parlament amb la Mesa tenint present el reglament i la legislació”. En aquest sentit, afirmava que “a Catalunya vam viure uns esdeveniments avergonyants els dies 6 i 7 de setembre, que no s’han de repetir i han portat aquestaes conseqüències”. Segons el ministre, ” el que els catalans volen és que hi hagi normalitat constitucional. I això passa sempre per respecte l’ordenament legal. Per tant -afegia- si hi ha un informe dels lletrats que permet unes coses i n’impedeix d’altres crec que la decisió que ha de prendre la Mesa és d’acord en aquests principis. I això els hi diu una persona que és lletrat de les Corts, i per tant té molta simpatia pels papers jurídics que elaboren els tècnics”.

Sobre Puigdemont: “Allò que facin els altres al Govern no l’interessa”

Pel que fa a Puigdemont, missatge clar: “Allò que facin els altres al govern no l’interessa. El que importa és que les decisions que prengui la Mesa del Parlament, que és sobirana en aquest sentit, siguin d’acord amb la llei, que la investidura tingui lloc i que hi hagi un govern que sigui de tots els catalans i no només d’una part. L’important és recuperar la normalitat i la convivència, que crec que ja s’ha recuperat al carrer. I això és el que vol la gent”, comentava el ministre.

J.S.