.

.

TOTS 21

Imatge del tram del riu Francolí denunciat

Imatge del tram del riu Francolí denunciat

Mediterrània recorda a l’Agència Catalana de l’Aigua que “té l’obligació” de netejar la brutícia al riu Francolí. Arran de la denúncia feta pública aquest dilluns pel grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Tarragona sobre el vessament d’aigües fecals al Francolí, els tècnics ambientals de Mare Terra Fundació Mediterrània han fet aquest dimarts una inspecció in situ de la zona per tal d’avaluar la situació. I el que s’han trobat no ha estat cap sorpresa, ja que són els mateixos problemes que la fundació ha denunciat de manera continuada durant molt de temps.

Efectivament, un dels col·lectors desemboca en l’Itinerari saludable del riu Francolí, que és el més transitat pels ciutadans. Aquest espai presenta sovint problemes de brutícia (bàsicament objectes d’higiene personal), principalment en episodis de pluja. Això és el que ha succeït en els darrers dies, quan una gran quantitat de residus s’han acumulat en aquesta àrea d’ús públic.

Així mateix, existeix un segon col·lector que dóna directament al riu, i els tècnics han constatat que presenta un cúmul de residus que no han estat retirats adequadament i han creat una capa de mig metre d’alçada. Totes dues qüestions no són noves, sinó problemes persistents que ja han estat denunciats per Mediterrània. Aquestes mancances de manteniment no han estat solucionades, suposadament per la manca de pressupost de l’administració responsable, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

El president de Mare Terra Fundació Mediterrània, Ángel Juárez, ha recordat que “l’any passat ja hi va haver una problemàtica similar i la vàrem denunciar, però mai s’han posat les bases per trobar solucions definitives”. Davant d’aquest escenari, Juárez creu que “nosaltres com a entitat el que podem fer és denunciar la situació fins que ens facin cas. Per això, tornarem a demanar a l’ACA que netegi la brutícia que s’ha acumulat, i també informarem a l’Ajuntament de Tarragona, que no és el responsable directe de la situació però ha de tenir cura del que passa en aquesta zona”.