.

Protestes dels treballadors de Port Aventura, en una imatge d'arxiu

Protestes dels treballadors de Port Aventura, en una imatge d'arxiu

L’estudi de l’Institut Internacional de Ciències Polítiques sobre conciliació de la vida familiar i laboral a les grans empreses espanyoles ha suspès de manera estrepitosa Media Markt i Port Aventura, situant-les com la primera i la tercera pitjors en aquesta matèria, respectivament. En el cas de Media Markt, l’estudi posa en evidència mancances com un Pla d’Igualtat públic o la falta de seguiment de les accions  relacionades amb el foment de la igualtat d’oportunitats. Pel que fa a Port Aventura, l’Institut Internacional de Ciències Polítiques sosté que no compleix el mínim legal establert a l’hora de concedir reducciones de jornada (motiu pel qual l’empresa ja ha estat denunciada pels seus treballadors).

La secció sindical d’UGT a PortAventura ha denunciat en reiterades ocasions la conducta “anti-social de l’empresa, que ha arribat a aprovar un pla d’igualtat sense acord amb la representació dels treballadors perquè no garanteix una políticatransparent i respectuosa amb el personal en matèria d’igualtat i conciliació, i per la manca d’un pla d’acollida tot i la presència important de treballadors i treballadores estrangers”. Per tot plegat, afegeixen, la notícia “no ha estat cap sorpresa per a la plantilla”.

UGT indica que PortAventura té un “70% de personal femení”. Aquest fet, sumat al tipus d’activitat i la situació allunyada de les poblacions on resideixen els seus treballadors i treballadores, “fa especialment complicada la possibilitat de compaginar la vida laboral i personal”, sosté el sindicat. Malgrat aquests factors, UGT assegura que “a PortAventura no existeix una política eficaç en matèria de conciliació.

Mesures de correcció

Entre d’altres accions, laUGT Catalunya considera que seria convenient implantar un sistema de transport extern i intern que permeti facilitar la mobilitat del personal, amb una bona regularitat de pas d’anada i tornada, a més de la implantació d’una guarderia d’empresa i d’unsistema d’organització horària estable.

D’altra banda, el sindicat apunta que PortAventura es queixa per l’elevat nombre de treballadors i treballadores que recorre a la reducció de jornada per cura de fills o familiars. Un fet que, pel sindicat situa entre el 8% i 10% del total i que, per tant, “no és una xifra gens elevada”. Com a resposta, “l’empresa utilitza una política agressiva contra elstreballadors i les treballadores que demanen estabilitzar els seus horaris a través d’una reducció de jornada, arribant fins i tot a l’acomiadament arbitrari d’aquest personal”. De fet, recorda el col·lectiu, la direcció de Port Aventuras’ha vist obligada a readmetre una treballadora per incórrer en acomiadament nul.

UGT considera aquesta situació una “política d’agressivitat amb el personal forma partd’una dinàmica d’acomiadaments arbitraris i sense justificació d’entre 15 i 20 empleats cada tresmesos creant un ambient laboral de por a l’acomiadament, de manera incomprensible en una empresa que té beneficis i un dels pocs projectes viables de parc temàtic a l’Estat espanyol”.