.

.

TOTS 21

Entrada del furgó policial al jutjat del Vendrell Foto: Tarragona21

Entrada del furgó policial al jutjat del Vendrell Foto: Tarragona21

L’exalcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, ha estat posat en llibertat sense fiança aquesta tarda, però amb càrrecs per blanqueix de diners, delicte contra l’administració pública i pertinença a organització criminal.

El fiscal ha demanat presó amb fiança de 15.000 euros, que el jutge ha desestimat.

Al seu torn, passades les nou de la nit, el jutge ha decretat presó sense fiança per a Jordi Sumarroca, conseller delegat de Teyco, atenent la petició del fiscal anticorrupció, a qui se l’acusa dels mateixos càrrecs que Masagué.

Daniel Masagué, a la sortid dels Jutjats del Vendrell després de declarar. Foto: Tarragona21

Daniel Masagué, a la sortid dels Jutjats del Vendrell després de declarar. Foto: Tarragona21

Masagué ha afirmat a la premsa un cop sortit del jutjat que ha havia estat detingut “per no interferir altres investigacions”. Les relacions comercials amb Teyco “han existit, com ja vaig dir al seu dia”, ha continuat afirmant Masagué. “No me n’he amagat d’això i estic a disposició a aclarir-ho tot quan s’aixequi el secret de sumari”. La detenció d’un dia era doncs per no interferir en altres causes.

“Demano un judici aquí, al Jutjat, i no a fora”, ha reclamat Masagué. Masagué s’ha acollit al dret de no declarar, com en altres casos han succeït.

Per la seva part, l’advocat de la família Sumarroca, Diego Artatcho, ha titllat “d’absolutament desproporcionada i incompresible” la decisió del jutge. “L’unic argument és la possibilitat de destruccció de proves, segons l’advocat, quan resulta que està sotmès a vigilància, i a més després dels registres practicats ahir”. L’advocat presentarà recurs davant l’Audiència Provincial.

D’altra banda, dos dels membres de la família Sumarroca, Joaquim i Susanna, han sortit en llibertat sense fiança amb càrrecs dels Jutjats del Vendrell per suborn i blanqueig de diners quan eren les 16:30 hores.

Un darrer detingut, el gestor Marià Judez, ha resultat en llibertat amb càrrecs i sense mesures cautelars.

Joaquim i Susanna Sumarroca, abandonant els Jutjats del Vendrell. Foto: Tarragona21

Joaquim i Susanna Sumarroca, abandonant els Jutjats del Vendrell. Foto: Tarragona21

L’ex alcalde de Torredembarra havia entrat pocs minuts abans de les dues a declarar al jutjat del Vendrell acompanyat dels dos membres de família Sumarroca, Susanna i Joaquim.

L’espera ha estat llarga al jutjat ja que s’esperava en un principi que Massagué arribés a les dotze al Vendrell però finalment s’ha endarrerit l’arribada.

Els tres van ser detinguts ahir en l’operació de la Guàrdia Civil on s’acusa de irregularitats en diferents pagament de filials de l’empresa Teyco a diferents empreses de pastisseria i immobiliàries que gestiona Daniel Masagué.
Els pagaments s’haurien fet en tres anys i en quantitats que anirien entre el 30 i el 60% dels ingresos anuals de les empreses de Masagué. L’import total podria fregar el milió i mig d’euros.

El jutge Josep Bosch ha pres declaració dels cinc dels detinguts en els escorcolls fets aquest dijous a Barcelona, Palafurgell, Manresa, i Torredembarra.

Els dos altres detinguts, Jordi Sumarroca, geret de Teyco i el gestor de l’empresa podrien passar en les pròximes hores a disposició judicial o fins i tot demà.