.

.

TOTS 21

La de Mas Miró és l’única candidatura de Catalunya al premi més prestigiós en l’àmbit dels museus a Europa. Foto: Cedida

La Fundació Mas Miró ha estat nominada al premi Museu Europeu de l’any 2022 organitzat pel Fòrum de Museus Europeus, organisme associat al Consell Europeu. Es tracta del guardó més prestigiós i de llarga durada que es dona a museus europeus.

El Premi Museu Europeu de l’any reconeix l’excel·lència en l’escena museística d’Europa, a la vegada que fomenta i promou els processos innovadors en el panorama internacional de museus. El seu jurat valora aspectes com la relació amb el públic, les presentacions imaginatives i l’enfocament creatiu orientat a l’educació i la responsabilitat social.

La candidatura a aquest premi suposa un reconeixement a la Fundació Mas Miró per la seva tasca de difusió de l’obra de Joan Miró i l’íntima relació de l’artista amb Mont-roig del Camp, el paisatge natural i la cultura rural catalana.

El veredicte es donarà a conèixer a la ciutat de Tartu, Estònia, durant el mes de maig de 2022. Dels 59 museus candidats arreu d’Europa, la de Mas Miró és la única candidatura de Catalunya, acompanyada de tres altres museus de l’Estat espanyol: el Museu d’Art Contemporani Helga d’Alvear a Càceres, el Museu del Calçat i la Industria d’Inca i el Museu Casa Botines Gaudí de León.

Redacció