.

.

TOTS 21

Martí Barberà durant l'entrevista a Tarragona21. Foto: Tarragona21

Martí Barberà durant l’entrevista a Tarragona21. Foto: Tarragona21

El president de la intercomarcal d’Unió Democràtica a Tarragona, Martí Barberà, ha concedit una entrevista a Tarragona 21 per explicar la situació del partit. Abans de començar l’entrevista Barberà amb un to amè confessa que en quatre dies ha rebut més trucades de mitjans de comunicació que en quatre anys com a diputat a Madrid, i que confia que aquesta fractura doni més pes a Unió dins del panorama polític.

Convergència fa temps que camina cap a la independència, per què sentim la paraula ‘ultimàtum’?

A la pregunta del 9N el “no” a la independència responia a les inquietuds d’una part d’Unió i d’altres partits com Iniciativa. El vessant federalista d’Unió sent que ha rebut un ultimàtum per part de Convergència que només ha donat cabuda als partidaris del “sí-sí”. Unió vol representar als partidaris d’ altres opcions.

Aquesta fractura afectarà els resultats del 27S?

La veritat és que no m’ho he plantejat. Ni tan sols sé si ens presentarem ni si tindrem temps per organitzar-nos.

Per què sortir del govern però no dels ajuntaments?

No hi ha cap ajuntament que hagi posat com a condició per ser a les llistes de CiU que sigui independentista. Les llistes municipals són molt transversals, hi ha candidats que no són militants ni d’Unió ni de Convergència. Però també accepto que el president Mas digui que aquesta és una condició perquè és un plebiscit clar per la independència.

Quines repercusions tindrà la sortida del govern a la federació?

Si finalment es trenca la federació es formaran dos partits i això significa que si ens presentem a les properes eleccions anirem sols.

Si us presenteu ho fareu amb alguna altra formació política?

Som petits però no hi ha ningú com nosaltres amb qui puguem pactar.

Ha parlat amb Espadaler com a president de la intercomarcal de Tarragona? Quines pautes li ha donat per gestionar la situació?

Després de les votacions no he parlat personalment amb ell, però ara el següent pas és tancar Consells Comarcals i dissabte seguir amb el Consell Nacional.

Com veu que Duran i Lleida es quedi al congrés dels diputats mentre el govern fa les maletes?

Hi ha càrrecs electes que han estat escollits pel partit i de la mateixa manera que van ser anomenats ara els hi poden demanar que se’n vagin, però el problema rau en què alguns d’ells no volen marxar. A Madrid no s’identifiquen amb Duran com a portaveu del grup i demà hi ha una reunió del grup per veure com s’arregla i com es coordina.

Brigitte Urzaiz