.

.

TOTS 21

Juan Carlos Unzué (esquerra de la imatge) i Mario Alonso Puig.

La Pobla de Mafumet segueix apostant per la cultura en general, i per les conferències que aporten un valor afegit, en particular. En aquest context, dos conferenciants d’excepció visitaran el municipi pobletà aquesta tardor, per oferir-hi tota la seva experiència i coneixements davant del públic pobletà.

Obrirà aquest cicle de conferències el doctor Mario Alonso Puig, fellow en cirurgia per Harvard University Medical School i que ha dedicat gran part de la seva vida a investigar com desplegar el potencial humà, especialment en moments de desafiament, incertesa i canvi. Fa més de 20 anys que imparteix cursos, conferències i treballa amb equips directius per potenciar capacitats humanes com el lideratge, treball en equip, gestió del canvi, salut, benestar, felicitat, comunicació, creativitat i innovació.

Mario Alonso Puig arribarà a la Pobla el dissabte 12 de novembre (19 h, Casal Cultural), amb la conferència titulada ‘Vivir es un asunto urgente’

Amb aquest bagatge i un prestigi guanyat al llarg del temps, Mario Alonso Puig arribarà a la Pobla el dissabte 12 de novembre (19 h, Casal Cultural), amb la conferència titulada “Vivir es un asunto urgente”. En aquesta conferència i davant d’un públic que omplirà l’auditori -les invitacions ja estan exhaurides-, Alonso Puig parlarà de la importància de reflexionar sobre la salut i la vitalitat, d’allò essencial que és saber viure en el present, desenvolupar una mentalitat positiva, allò que no se’ns ha d’oblidar, saber separar el que és urgent del que és important, per poder afrontar les coses d’una manera molt més eficient. Parlarà de lliçons de vida, que d’alguna manera ens ajuden a viure la vida com un regal.

Serà, per tant, una ponència que abordarà l’optimisme vital, una qüestió que també tractarà l’exporter i exentrenador de futbol professional, Juan Carlos Unzué. D’ençà que va ser diagnosticat amb esclerosi lateral amiotròfica (ELA) l’any 2020, el seu objectiu vital és sensibilitzar sobre aquesta malaltia incurable i llençar, alhora, un missatge d’optimisme i d’energia vital.

Amb aquest objectiu, Unzué protagonitzarà l’1 de desembre (19 h, Casal Cultural) el col·loqui “Vivir valELA pena”, durant el qual compartirà la seva experiència vital com a punt de partida per a un acte durant el qual es generarà un intercanvi d’impressions, d’experiències i d’opinions que pugui enriquir totes les persones assistents al mateix. En aquest sentit, aquesta activitat encara té una quarantena d’invitacions disponibles, que tothom pot reservar al portal web poblamafumet.koobin.cat.

El col·loqui de Juan Carlos Unzué és gratuït i amb taquilla inversa, amb la qual cosa el públic assistent podrà contribuir de manera voluntària amb la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls

Així mateix, cal recordar que el col·loqui de Juan Carlos Unzué és gratuït i amb taquilla inversa, amb la qual cosa el públic assistent podrà contribuir de manera voluntària amb la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls, única entitat sense ànim de lucre a Catalunya que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones afectades d’ELA/Malaltia de Motoneurona, oferint també el mateix suport a les seves famílies i que, a més, lluita contra aquesta malaltia fomentant la investigació de la mateixa.

L’Ajuntament pobletà ja ha aprovat en sessió plenària quina serà la seva contribució en forma de donatiu a la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls, a la qual lliurarà 7.000 en concepte d’ajuda al desenvolupament de la seva activitat en favor dels malalts d’ELA i als familiars d’aquests.

Mario Alonso Puig i Juan Carlos Unzué s’uneixen així a una cada cop més llarga llista de conferenciants que han passat per la Pobla per compartir la seva experiència vital o professional amb el públic pobletà, i entre els quals destaquen noms com els de Pedro García Aguado o Fernando Romay, entre d’altres.

Redacció