.

Després de fer ple el passat dissabte amb el concert del grup Animal, la Pedrera de l’Elies es prepara per acollir el proper dissabte altre dels plats forts del programa d’Estiu a la Pedrera, el concert de Marina Rossell.

Serà a partir de les deu de la nit a l’antiga pedrera romana, reconvertida en un espai de concerts, projeccions i esdeveniments culturals. La iniciativa de la regidoria de Cultura és ja, en la seva tercera edició, un esdeveniment consolidat i amb molt bona acceptació entre els rodencs i visitants.

Marina Rossell farà un repàs dels èxits de la seva àmplia trajectòria professional i presentarà el seu últims disc “Cançons de la resistència”. Després de l’èxit de vendes, públic i crítica aconseguit amb l’homenatge a Georges Moustaki, la cantant presenta aquest nou disc amb cançons de lluita que faran viatjar al públic cap a diferents moments històrics, amb temes com “El Cant dels partisans francesos”, “Cant dels deportats”, “Paisatge de l’Ebre”, “Bella Ciao”, “Lili Marleen” o “Quanta guerra!” escrita per la mateixa cantant, entre d’altres.

Una trajectòria internacional

Rosell ha realitzat nombroses gires per Europa, Iberoamèrica i el nord d’Àfrica. De la seva trajectòria internacional en destaquen, entre d’altres, els seus concerts al Theatre de la Ville de París, al Festival Tenco de San Remo i el Festival Outono Musicale de Como, a més dels seus concerts a Armènia, Bogotà, al Festival Internacional de Cuba, al concert Pro-Indígenes Bolívia, al Festival BarcelonaSarajevo, al Centre Cultural Guaraní de Paraguai, al Teatre Nacional de Cuba, al Theatre l’Encien Bergic (Bèlgica – Benelux), o a la Trastienda i el Teatro N.D.Ateneo de Buenos Aires.

D’altres grans cites han estat les seves participacions al MIDEM de Cannes (2000) o tots els seus concerts al Palau de la Música de Barcelona. També ha cantat a Ciutat de La Plata (Buenos Aires, Argentina), Grècia, Roma, França, Suïssa, Frankfurt, Santiago de Xile, Guatemala, Algèria, Bagdad, Israel, Palestina, Ciudad Juárez (Mèxic), Nova York…

Ha col·laborat i gravat amb molts autors i intèrprets, entre els quals cal destacar Moustaki, Montserrat Caballé, Lila Downs, Miguel Poveda, Angelo Branduardi, Tete Montoliu, L. E. Aute, Carlos Cano, M. Parrot, Santiago Auserón, Paco Ibáñez, Manzanita, Maria del Mar Bonet, Toti Soler, Pedro Guerra, Roger Mas, el multinstrumentista argentí Pedro Aznar, Kepa Junkera, Sergio Godinho, Mishima, o Maria Dolores Pradera.