.

Àngel Catena, durant la presentació dels Premis Ones.

El febrer d’enguany, el president de Mare Terra, Ángel Juárez, ens presentava l’Àngel Catena, el seu amic, el mític i gran fotoperiodista tarragoní, ens va dir. Conèixer-lo fou una grata sorpresa.

Arribà amb una maleta plena de negatius, de fotografies autèntiques que retrataven una ciutat. Això sí, abans de poder gaudir de la seva obra, vam escoltar durant una llarga estona les “batalletes” de Juárez i Catena. Era per agafar un bolígraf i un foli en blanc, i prendre nota de cada relat. I com s’ho passaven els dos

Unes històries i anècdotes que van cobrar vida tant bon punt l’Àngel Catena ens va ensenyar el seu treball de vida. I d’aquí sorgí el projecte: “Moviment Social a Tarragona”, una exposició que ara es pot trobar al Mercat Central, i de la qual en sorgirà un llibre.

Moviment Social a Tarragona” és ara un orgull. Les vivències de Juárez i les imatges de Catena són la combinació ideal per construir la història d’una ciutat en lluita.

Ahir vam lamentar saber que aquest seria el seu últim projecte en vida. Catena estava il·lusionat i ple de vitalitat. I per honrar el seu record, l’exposició “Moviment Social a Tarragona” seguirà endavant. Perquè és així com Catena perdurarà, a través de les seves captures. I perquè Catena també és història de Tarragona.

En aquests moments només podem traslladar el condol a la seva fantàstica família. I recomanar-vos a totes i tots que dediqueu una reflexió i una mirada a l’obra del mític i gran fotoperiodista tarragoní, Àngel Catena.

Gràcies, en nom d’Ángel Juárez i tot l’equip de Mare Terra Fundació Mediterrània.