.

.

TOTS 21

Mare Terra Fundació Mediterrània posarà en marxa en els propers dies una campanya pilot per controlar de manera autònoma i independent la qualitat de l’aire a Tarragona. La fundació ha arribat a un acord amb la Universitat Rovira i Virgili (URV) perquè aquesta li cedeixi tres aparells que analitzen els compostos orgànics que es troben a l’atmosfera. D’aquesta manera, Mediterrània podrà diferenciar i comparar la qualitat de l’aire dels diferents indrets que s’estudiaran.

Els sensors s’instal·laran en els propers dies en tres punts que permetran obtenir una visió global de la contaminació atmosfèrica del territori. Els tècnics ambientals de Mediterrània estan estudiant en aquest moment quines són les ubicacions més apropiades per obtenir unes dades de la màxima fiabilitat. Cal destacar que els dispositius cedits per la URV poden recollir fins a 50 partícules en suspensió diferents.

El president de Mediterrània, Ángel Juárez, ha destacat que “és un projecte que perseguíem des de feia temps, i estem molt satisfets perquè ara es farà realitat. La nostra intenció és que la campanya tingui una utilitat pràctica i els resultats que obtinguem ens permetin fer-nos una idea de com és l’aire que respirem. A més, serem molt transparents i farem públics els resultats perquè tots els tarragonins tinguin la mateixa informació que nosaltres”.

Juárez ha afegit que “aquesta campanya també servirà per aconseguir dades que després es recolliran en l’estudi epidemiològic. No oblidem que aquest estudi és la cirereta del pastís, i és per això que nosaltres continuem treballant amb l’objectiu que es posi en marxa el més aviat possible”.