.

.

TOTS 21

Marz Arza, acompanyat dels regidors de Salou i Vila-seca Marc Montagut i Manuela Moya, davant el CRT. Foto: Tots21

El candidat del Pdecat a la circumscripció electoral de Tarragona, Marc Arza, ha alertat avui que un futur govern de la Generalitat format per la CUP i els Comuns pot posar en risc el projecte de Hard Rock, que el Pdecat defensa aferrissadament com a generador de riquesa per al territori. En aquesta equació contrària a Hard Rock també situa determinats corrents d’ERC. El Pdecat posarà com una de les condicions sine qua non per pactar un govern que el projecte tingui el vist-i-plau del nou Executiu.

Arza ha advertit que la candidata de Junts, Laura Borràs, ha dit que ‘estarà encantada de governar amb la CUP, com també Pere Aragonès -candidat d’ERC-. I sabem que la CUP té una oposició frontal a Hard Rock’. Si governen Borràs i Aragones amb la CUP, ‘el projecte podria caure. La CUP ho podria posar damunt la taula com a condició per entrar a governar’. D’altra banda, Arza ha subratllat que ‘els Comuns miren el projecte amb molta distància i de fet hi estan oposats’. Si Salvador Illa -candidat socialista- i Pere Aragonès pacten amb ells ‘també perillarà el projecte’.

Arza ha recordat que la polèmica que ha generat l’arribada de Hard Rock va tenir el seu paral.lelisme en la vinguda de PortAventura World a començaments dels anys 90, ‘amb canvis de nom, d’accionistes, reformulacions del projecte i, sobretot, l’oposició d’algunes persones, grups d’extrema esquerra’, i tot enmig d’una segregació de Salou respecte a Vila-seca. Malgrat les crítiques el projecte PortAventura va tirar endavant i ‘ens ha ajudat a sofisticar el nostre turisme, a donar-li més valor afegit, a atreure un turisme familiar, a allargar la temporada i a situar-nos al món’.

Els grups opositors de l’època ‘avui serien a la CUP o fins i tot a ERC’. El projecte Hard Rock ‘s’assembla molt al de PortAventura, gens a aquell Eurovegas que vam conèixer fa uns anys. És un projecte més petit, més centrat en el comerç, on els casinos hi són com a part d’un mixt molt més ampli que ens ha d’ajudar a construir un turisme de valor afegit i reforçar l’operació de fa 25 anys’.

El projecte de PortAventura va tirar endavant perquè hi havia un ‘govern fort’ a la Generalitat, un govern de CiU. ‘Si ara volem consolidar Hard Rock necessitem un altre govern fort’, ha subratllat el candidat. ‘No ens podem permetre que l’oposició d’extremistes com la CUP, però també d’ERC i els Comuns, el pugui posar en risc. Hi ha pocs projectes a la Costa Daurada tan importants com el de Hard Rock’.

Arza, que ha comparegut a la seu del CRT davant la premsa acompanyat dels regidors de Salou Marc Montagut i de Vila-seca Manuela Moya, ha senyalat amb el dit ‘un govern de Junts i ERC amb la CUP, i un del PSC amb els Comuns’ com a factors de desestabilització del projecte. ‘L’únic vot que garanteix que el projecte de Hard Rock tirarà endavant, que tindrà la complicitat de la Generalitat, és el del Pdecat. Governi qui governi, el Pdecat posarà com a condició indispensable el projecte de Hard Rock’.

A la roda de premsa, Arza ha defensat que projectes tan importants com aquest s’han de decidir des del territori. ‘Alguns polítics de Barcelona s’hi oposaven. Han de ser els municipis i la gent de les nostres comarques qui ha de dir la darrera paraula’.

Reclama una reunió de l’Aliança d’Alcaldes

Situada la roda de premsa en un lloc estratègic en la connexió ferroviària com és la seu del CRT -al costat de l’estació de Salou-PortAventura-, Arza ha reclamat la convocatòria d’una nova trobada de l’Aliança d’Alcaldes que des del territori abordava les mancanes en infraestructures. ‘El més important és que hi hagi un front comú i que els cinc ajuntaments de la regió es posin d’acord sobre quin model volem. I en això la Generalitat hi té molt a dir. Ara que hi ha hagut canvis, fora bo que aquell acord es reedités, amb el suport de la Generalitat’.

Sobre la crisi turística derivada de la pandèmia, molt visible en els municipis de la Costa Daurada, Arza ha demanat una rebaixa fiscal acompanyada d’ajudes. ‘Si aquestes segones no es poden fer, almenys cal treure el peu al coll en els impostos’, ha recalcat.

El candidat del Pdecat i els dos regidors s’han reunit aquest matí amb col.lectius professionals de Salou: ‘El que els hem dit és que creiem que les restriccions fetes pel broc gros, igual per a tothom, per tots els municipis, que tanquen municipis sencers, no són la resposta. Cal fer restriccions que permetin que la gent es pugui guanyar la vida. No entenem per què l’hostaleria no pot treballar tot el dia amb les terrasses obertes i per què els comerços no poden fer-ho reduint l’aforament, o que es tanquin comarques quan hi ha zones amb baixos índexos de contagis. Cal tancaments intel.ligents i dialogats amb els sectors’. Arza ha reclamat la supressió de l’Impost de Successions.

Jaume Garcia