TOTS 21

Ferran Orta traça sobre el mur del carrer Sant Joan de Tarragona. Foto: Cedida

Aquest darrer cap de setmana la pluja no va aconseguir aturar la feina dels artistes del projecte MAR-MUR, promogut per l’Associació de Veïns del Serrallo amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona i el Port de Tarragona. A la Sombra, Sara Porras, Miquel Falgàs i Zurik van ser els artistes participants, escollits a través d’un procés de votació telemàtica que va implicar a més de 1.000 persones.

Els quatre murals pintats en la primera edició comparteixen la temàtica marinera, ben relacionada amb el context on s’han realitzat. En cadascuna de les propostes que han realitzat els artistes aquest tema s’aborda de forma diferent i amb llenguatges visuals molt diversos. Tan podem trobar obres pròximes a la il·lustració infantil, com obres de tipus abstracte o d’altres amb tocs de realisme. Durant l’execució, diverses veïns i veïnes van fer ruta per veure totes les obres i poder conversar amb els i les artistes.

MAR-MUR ha sigut dels pocs esdeveniments culturals que s’han realitzat al barri en temps de la COVID-19. El compromís ferm de l’AV de promoure la cultura, fins i tot en aquest difícil context, ha permès que avui els tarragonins/es tinguin una nova excusa per visitar el barri pescador de la ciutat.

Redacció