.

.

TOTS 21

Arga Sentís repeteix com alcaldable d'ICV-EUiA, acompanyada de Manolo León i Laura Fages

Arga Sentís repeteix com alcaldable d’ICV-EUiA, acompanyada de Manolo León i Laura Fages

La coalició que formen Iniciativa per Catalunya els Verds, de la mà d’Esquerra Unida i Alternativa, a Tarragona va aprovar per unanimitat aquest dijous els 27 noms de cara a les eleccions municipals del 24 de maig. Arga Sentís repetirà com a cap de llista en una candidatura que ella mateixa ha qualificat de “cremallera, repartint persones grans i joves, homes i dones, i combinant els diferents perfils socials que pot tenir Tarragona com un reflex de la ciutat a la qual ens adrecem. Som una llista de gent normal”, ha resolt. Una llista que, segons ha conegut Tarragona21, encapçalaran Sentís, Manolo León com a número 2 i Laura Fages com a número 3.

León és la persona escollida per Esquerra Unida. Ja el 2007 va prendre part de la candidatura d’ICV-EUiA, en la posició número 22 d’una llista que aleshores va encapçalar Lluís Balart (qui fou regidor a l’Ajuntament des de 2004). Ara bé, en les passades municipals de 2011, amb Sentís com a número 1, León va quedar relegat al lloc de suplent.

Per al tercer lloc, la coalició ha optat per la Coordinadora de Joves d’Esquerra Verda al Camp de Tarragona, Laura Fages. Per Sentís, l’opció de Fages és una “aposta de renovació”. ICV-EUiA presentarà, el proper 14 d’abril, coincidint amb l’aniversari de la República, els 27 noms en un acte al Camp de Mart de Tarragona.

Les sigles, al capdamunt

En un moment en què les sigles dels partits no viuen els seus millors moments i costa de trobar-les als cartells de propaganda electoral més enllà dels noms dels candidats, Sentís ha presumit de les inicials del seu partit: “ICV-EUiA tenim unes sigles reforçades i no les amaguem perquè penso que podem presentar una trajectòria a Tarragona on ningú ens pot recriminar que no haguem fet el que tocava en cada moment”. L’actual portveu i regidora del grup municipal destaca que “tant dins com fora de l’Ajuntament sempre hem mirat de fer una oposició constructiva i coherent…”.

Sentís ha anat més enllà i ha assegurat que “a Iniciativa fa temps que parlàvem el tema de la mobilitat i ara sembla que tothom hi està d’acord; dèiem que fer un pàrquing dins les Muralles era una animalada…; dèiem que el projecte del Mercat Central estava sobredimensionat… I el temps ens ha donat la raó”.

Amb el 24M a l’horitzó, Iniciativa és conscient de la dificultat d’ampliar el seu electorat en unes municipals que venen marcades per l’atomització de les forces polítiques i la diversitat de partits que opten a entrar al consistori.  No obstant, ha conclòs Sentís, “nosaltres ens presentem per guanyar i poder ser decisius dins d’un govern que millori les condicions de vida de les persones; en això centrarem la nostra campanya”.