TOTS 21

Concentració a Tarragona el 30 d'octubre

Concentració a Tarragona el 30 d’octubre

Passat demà és la jornada internacional del veganisme. El dia 1 de Novembre de 1944, DONALD WATSON va fundar la primera associació vegana al Regne Unit. Ell va ser la persona que va instaurar el concepte VEGANISME per a anomenar el fet de, a banda de no alimentar-se d’animals, tampoc fer-ho dels seus derivats (ous, llet i mel), ja que
igualment comporten el seu patiment.

Aviat el significat de la paraula s’amplià, i avui és molt més que una forma d’alimentar-se. EL VEGANISME ES UN PRINCIPI ÈTIC I POLÍTIC que deriva directament del Principi d’Igualtat, i que rebutja qualsevol tipus de superioritat moral pel fet de pertànyer a una altra espècie (ESPECISME), en analogia directa al sexisme, el classisme
o l’etnicisme.

Tots els animals senten, tant física com emocionalment i tenen interessos. El fet d’explotar-los únicament per considerar-nos una espècie intel·ligent superior, no és més que un abús de poder sobre aquells i aquelles que no es poden defensar.

Els animals no han nascut per servir a la humanitat. Com digué Alice Walker, «els animals existeixen al món per les seves pròpies raons. No van ser fets per a l’humà, de la mateixa manera que els negres no van ser fets per als blancs, ni la dona per a l’home».

Els animals tenen consciència i volen viure i gaudir de la seva vida com nosaltres volem gaudir de la nostra. Nosaltres, com a espècie dominant, no podem continuar torturant-los, explotant-los i matant-los com actualment fem, sinó que és la nostra obligació moral protegir-los i ajudar-los.

Reclamem que es deixi d’explotar als animals en la industria alimentària, quan està demostrat que una alimentació vegetariana estricta i equilibrada és completa, saludable i satisfactòria, com avalen la mateixa ONU i la FAO. Rebutgem l’explotació i la mort de qualsevol animal per part de les indústries pelletera i tèxtil, ja que en ple x. XXI tenim moltes alternatives ètiques per a cobrir el nostre cos.

Rebutgem el testat de qualsevol producte en animals, un acte totalment sàdic i horrorós. Rebutgem els espectacles que utilitzen animals i, en definitiva, denunciem qualsevol pràctica que tracti als animals com a meres mercaderies, perquè animals també som nosaltres, i no volem fer res a ningú que no volem que ens facin a nosaltres.

Els animals no humans volen, de la mateixa manera que nosaltres, estimar i ser estimats, gaudir de la Vida i de la Llibertat. Nosaltres com a espècie que ostenta el poder els hi traiem aquest dret en benefici propi. Volem una Societat justa, responsable i respectuosa amb els animals.

Fins que aquest dia no arribi, SEGUIREM LLUITANT PER L’ALLIBERAMENT ANIMAL.
NI DIETA, NI MODA, NI NEGOCI, NI COMPASSIÓ!
EL VEGANISME ÉS UNA EINA POLÍTICA I CONTRA TOTA OPRESSIÓ!