.

.

TOTS 21

Cartell de Porrajmos.

Cartell de Porrajmos.

L’associació republicana ‘També Hi Som’ organitza l’exposició ‘Porrajmos, el genocidi del poble gitano’.
L’exposició es pot visitar des d’ahir, i s’allargarà fins el 15 d’agost, al casal municipal Les Monges, de 18.30 a 21 hores.
La inauguració oficial, però, tindrà lloc demà, 6 d’agost, a partir de les 19.30 hores. Serà a càrrec de Ramon Marí, president de l’Associació d’Integració Gitana de Reus.

Cartell Luis del Olmo.

Cartell Luis del Olmo.

El proper divendres, 7 d’agost, a les vuit de la tarda, el Museu de la Ràdio ‘Protagonistas Luis del Olmo’ acollirà una xerrada-col·loqui amb el títol “Mi vida en la radio”, oferida pel periodista Luis del Olmo. Cal confirmar assistència.

El passat 25 de juliol s’havia de celebrar a la platja Llarga de Roda de Berà una activitat de simulacre de la unitat canina ERIE de cerca i salvament de persones, i a causa de la pluja va ser anul·lada. Finalment, segons ha informat Creu Roja, tindrà lloc el proper dissabte, a partir de la una de la tarda, al costat de la caseta de socorrisme de la platja Llarga.
L’objectiu de la unitat canina ERIE (Equip de Resposta en Emergències de Cerca i Rastreig) és trobar persones desaparegudes en qualsevol entorn i circumstància, ja sigui en situacions puntuals o bé en grans desastres naturals. L’equip està configurat per donar resposta tant a nivell nacional com internacional i ho conformen diversos gossos de fins a 17 races diferents i els seus guies, tots voluntaris de la Creu Roja formats en primers auxilis i dotats d’un equip de comunicacions portàtil.
Una de les seves peculiaritats és que ho integren gossos de diverses races, amb la finalitat d’aprofitar les habilitats específiques de cada animal per localitzar a les persones desaparegudes.

El Club Atlètic Roda de Berà es troba en plena pretemporada. Després de guanyar al C.E. Altafulla el proppassat diumenge per tres gols a dos, el proper dissabte disputarà un nou partit, en aquest cas contra el C.F. Reddis. Serà al camp de futbol municipal a partir de les set de la tarda.

Cartell de fideuà a la fresca.

Cartell de fideuà a la fresca.

A partir de les nou del vespre, l’associació Atzavara celebrarà a la plaça del Mercat la Fideuà a la Fresca que també va ser anul·lada el 25 de juliol a causa de les previsions de pluja. El preu del tiquet, el qual inclou fideuà, un got de vi, pa i un tall de meló, és de 8 euros. A més, hi haurà música amb deejays i barra de mojitos. Els tiquets es poden adquirir al centre de dia Marinada, a Honolulú Viatges i a Tatuajes Eva.

Finalment, el diumenge, de sis de la tarda fins les dotze de la nit, l’Associació de Comerciants i Restauradors de Roda de Berà celebrarà una nova edició de la Fira Fora Estocs, a la platja Costa Daurada.L’objectiu és promocionar el comerç local, apropant-lo a la zona costanera del municipi, alhora que s’ofereixen les millors ofertes i descomptes.