.

.

TOTS 21

El president del Consell Comarcal, Pere Virgili

El president del Consell Comarcal, Pere Virgili

El divendres 1 de juliol de 2016 s’acaba el termini per presentar projectes a la Beca d’Investigació. Aquesta Beca s’atorga a un projecte de treball que es refereixi a la comarca, en el seu conjunt, o als municipis que la componen. L’objectiu és fomentar els treballs de recerca que van configurant la història dels nostres municipis.

El jurat d’aquesta convocatòria està integrat per Montserrat Duch, professora d’Història Contemporània de la URV; Magí Sunyer, professor de Filologia Catalana de la URV; M. Elena Virgili, cap de la Biblioteca-Hemeroteca Municipal de Tarragona i Antoni Virgili, professor del Departament de Ciències de l’Antiguitat i l’Edat Mitjana de la Universitat Autònoma de Barcelona. També formen el jurat el president del CCT i la presidenta de la comissió de cultura del CCT.

La beca té una dotació de 2.450 € i la publicació del treball dins la col·lecció Els llibres del Consell. Amb els últims títols publicats podem veure l’ampli abast temàtic d’aquest Premi:
– El nostre cinema paradís. Els inicis del cinema als pobles del Tarragonès de Pedro Nogales i José Carlos Suárez.
– El Call jueu de Tarragona. Estudi històric i arqueològic de l’edifici de Ca la Garsa i el seu entorn de David Bea, Sergi Navarro i Aleix González.
– La població de Tarragona de la crisi Baixmedieval a la de l’Antic Règim. Aproximació a la demografia històrica d’Eduard Juncosa.