.

.

TOTS 21

Carros de combat russos en moviment. Foto: Reuters

L’OTAN ha acordat aquest dimecres desplegar nous grups de combat multinacionals a l’est d’Europa en plena tensió amb Rússia. Això és el que ha assegurat el secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg, en una roda de premsa en el marc de la reunió de ministres de Defensa de l’OTAN a Brussel·les. Segons ha dit Stoltenberg, el pla per desplegar nous grups de combat a l’est del continent està ara en mans dels comandaments militars de l’OTAN, que seran els que decidiran “l’abast i el potencial” del desplegament. D’altra banda, el secretari general de l’OTAN ha subratllat que no veuen “signes de desescalada sobre el terreny” ni “retirada de tropes ni equipament” per part de Moscou.

Stoltenerg ha insistit que Rússia manté “forces massives d’invasió preparades per atacar” Ucraïna i ha tornat a advertir que una invasió tindrà un “alt cost”. Com en anteriors ocasions, el secretari general de l’OTAN ha insistit en el “diàleg” i ha demanat a Rússia abandonar el conflicte i “elegir el camí de la pau”.

Prèviament a aquestes declaracions d’Stoltenberg, Rússia ha dit que l’OTAN no està avaluant bé la situació quan diu que no hi ha una desescalada per part de Moscou. El portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, ha assegurat que això “no permet els representants de l’OTAN avaluar fredament la situació”.

Nazaret Romero