TOTS 21

El proper divendres 12 d’octubre a les 9 del vespre l’Orquestra Simfònica CameraMusicae, dirigida per Tomàs Grau, serà novament a l’Auditori Josep Carreras per oferir un concert juntament amb el pianista Alexander Melnikov.

Amb aquest concert, l’OCM inaugura la Temporada Simfònica més ambiciosa de la seva història amb un solista i un programa del més alt nivell. El pianista rus Alexander Melnikov ens demostrarà perquè és un dels pianistes més importants de tot el món interpretant el meravellós Concert per a piano i orquestra núm. 2 de Rachmaninov.A la segona part, Tomàs Grau, ja en solitari al capdavant de l’OCM, dirigirà la famosa obra Quadres d’una Exposició en la seva versió orquestrada per Ravel.

Els compositors Rachmaninov i Mussorgsky no només coincideixen en els seus orígens i en les referències que fan ala música popular del seu país, sinó també en una personalitat extremadament sensible que els va fer patir greus períodes de tristor. Les dues obres que conformen aquest programa són un manifest sobre com afrontar, mitjançant la creació musical, una adversitat: el Concert per a piano i orquestra núm. 2, op. 18, evoca la superació d’una depressió i està dedicada al doctor NikoláiDahl, a qui Rachmaninov reconeix la seva inestimable ajuda; els Quadres d’una exposició és un homenatge pòstum a l’artista Viktor Hartmann, la mort sobtada del qual havia deixat abatut al seu amic Mussorgsky.

Comptar amb Alexander Melnikov per escoltar la resposta musical que Rachmaninov va donar a la dura pregunta de Tolstoi ‘Per a què serveix la música que compons?’ és un luxe que permetrà al públic de l’Auditori descobrir com les melodies, d’inspiració russa, transiten per l’univers sonor de les emocions.

Les entrades es podran adquirir al vestíbul de l’Auditori Josep Carreras des d’una hora abans de l’inici del concert i amb antelació a la secretaria del Conservatori o al web de l’Auditori www.auditorijosepcarreras.cat.