.

.

TOTS 21

Imatges de la darrera edició de la Festa. Fotos: Ajuntament

El recinte de la Terrafira de Nadal acollirà enguany, després del parèntesi de l’any passat, una nova edició de la Festa de l’Oli del Morell, que tindrà lloc diumenge 12 de desembre. L’activitat començarà a les 9 hores amb un esmorzar de pa torrat, llonganissa, cansalada, botifarra, fruita, vi i aigua. Tot plegat productes de producció km 0. Com sempre, serà un esmorzar solidari, ja que l’import íntegre del tiquet anirà destinat a La Marató, aquest 2021 dedicada a la salut mental.

Un esdeveniment organitzat des de la regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament del Morell, amb la col·laboració de la Cooperativa Agrícola Sant Isidre i el Molí d’Oli Mas Monsteny, amb l’objectiu de “promocionar un producte del territori i a més, d’alta qualitat, com és l’oli, i donar a conèixer la tasca i el producte dels nostres productors locals”, exposa la regidora Mònica Casas.

Fruit de l’èxit de les darreres edicions, es farà també el III Concurs d’Allioli, que servirà per demostrar qui té el canell més ben entrenat, el morter més acurat o les mides més ben preses! Aquest concurs és obert a tothom i completament gratuït, i per participarhi caldrà inscriure’s el mateix diumenge 12, de 9 a 10 hores, a l’estand de l’Ajuntament del recinte de la Terrafira de Nadal.

Val a dir que com la Festa de l’Oli es realitza en plena Terrafira de Nadal, l’esdeveniment s’acompanyarà de moltes activitats complementàries, que es poden consultar en el programa d’actes.

Bases del III Concurs d’Allioli

1. Podran participar totes les persones, sense importar ni edats ni procedència. La participació serà individual, tot i que es pot participar en nom d’associacions, grups d’amics, colles…

2. Les persones interessades hauran d’inscriure’s el mateix diumenge dia 12, de 9 a 10 hores, a l’estand de l’Ajuntament del recinte de la Terrafira de Nadal. La inscripció serà gratuïta.

3. El concurs començarà diumenge 12 de desembre a les 10 hores i al recinte de la Terrafira de Nadal, en el marc de la Festa de l’Oli.

4. Els ingredients que cedirà l’organització a totes les persones participants seran els següents: all, oli, sal i, en cas que ho demani el participant, un ou.

5. Els participants hauran de portar el morter i la maça, l’elaboració serà manual i no està permès l’ús d’aparells elèctrics ni mecànics.

6. La prova tindrà una durada de 30 minuts, fins a les 10.30 hores. Hi haurà una persona de l’organització que actuarà com a àrbitre donant senyal de l’inici i del final, així com assegurant que el procediment es dugui a terme segons les bases del concurs.

7. No es permet cap mena d’ajuda externa durant els 30 minuts. Tota ajuda rebuda serà considerada una falta que provocarà l’eliminació del concurs.

8. Si a alguna persona participant se li talla l’allioli, quedarà automàticament desqualificada.

9. Després de les qualificacions, el producte realitzat serà retornat als seus autors.

10. La valoració la realitzarà un jurat format per membres de l’organització. Es valorarà l’aspecte, el color, l’olor i el gust. El jurat no estarà obligat a tastar tots els alliolis entregats. El veredicte del jurat serà inapel·lable.

11. Hi haurà un premi per a la primera persona classificada i obsequis per a totes les persones participants.

12. La participació en el concurs implica l’acceptació expressa i sense reserves d’aquestes bases, així com les interpretacions que en pugui fer l’organització.

13. L’organització no es fa càrrec ni es responsabilitza dels danys i perjudicis que puguin patir les persones participants, acompanyants o tercers.

14. Les persones participants accepten la utilització de la imatge, així com informació personal, per a la promoció en xarxes i webs de l’Ajuntament del Morell.

Per a més informació sobre el III Concurs d’Allioli podeu trucar al 977 84 21 76 o bé passar per les oficines del Centre Cultural del Morell.

Redacció