.

El portaveu socialista, Jordi Solé, explica que el municipi se sent 'desamparat'. Foto: Joan Marc Salvat

El portaveu socialista, Jordi Solé, explica que el municipi se sent 'desamparat'. Foto: Joan Marc Salvat

Els grups municipals a l’oposició de Torredembarra (PSC, ERC i ABG) no veuen gens clar que el govern en minoria de CiU, amb l’alcaldessa accidental Paqui Felguera al capdavant, respongui favorablement la seva petició de celebrar una Junta de Portaveus que “garanteixi la governabilitat al municipi”. Tal i com ha explicat el portaveu socialista Jordi Solé “la junta de portaveus no està legislada i no tenen obligació de fer-la, si no volen”. Amb aquest context i davant la passivitat dels regidors imputats de Convergència i Unió, l’oposició ja ha preparat el pla B.

“Si demà al migdia el govern no ens ha contestat, registrarem una instància on sol·licitarem un ple extraordinari”, ha avançat Solé. En cas de ser necessària, la instància ja està consensuada entre les diferents forces a l’oposició i compta amb el suport de cinc dels seus regidors, tal i com requereix la llei per una sol·licitud d’aquestes característiques.

En aquest cas, el govern sí que està obligat a donar resposta. I, en cas que el govern torrenc no es pronunciés en el termini de dues setmanes, seria responsabilitat del Secretari municipal convocar el ple en caràcter extraordinari.

Per què un ple extraordinari?

Solé ha justificat la necessitat d’un ple extraordinari perquè “hi ha molts temes a l’aire”. D’entrada, la dimissió i renúncia a l’acte de regidor d’un dels membres imputat per malversació de la junta de govern, el popular José Oviedo, hauria de passar pel ple. Com també ho hauria de fer la renúncia al govern de l’independent Ignasi Duran.

Però no s’acaba aquí la feina. I és que, tal i com ha exposat el portaveu socialista, “ens trobem en una situació de desemparament, no només a l’Ajuntament sinó al poble en general”. D’aquí a uns dies, ha afegit Solé, “Torredembarra passarà a tenir 60.000 habitants per l’arribada de turistes”. Amb l’increment de població, detalla, caldrà fixar les mesures de seguretat, de neteja de les platges, de pagament de les factures del dia a dia, etc.

Paral·lelament, Torredembarra celebrarà el dia 15 de juny la festa major del Quadre. “Les entitats ja ens han demanat qui s’encarregarà dels actes, qui pagarà, o si es veurà afectada la programació”, comenta Solé.

Més enllà de l’escenari immediat, l’oposició vol que el govern accidental –sorgit arran de la imputació de la junta de govern que ha acabat amb l’alcalde Daniel Masagué a la presó– “clarifiqui i garanteixi” l’estabilitat al municipi, com a mínim, fins les municipals de l’any que ve.

Joan Marc Salvat