TOTS 21

Asseguren que demanaran explicacions sobre l'embolic que hi ha a l'empresa Aparcam on la dimissió del gerent no s'ha fet pública i s'ha volgut amagar a la resta de grups

Asseguren que demanaran explicacions sobre l’embolic que hi ha a l’empresa Aparcam on la dimissió del gerent no s’ha fet pública i s’ha volgut amagar a la resta de grups

Els portaveus del Grups polítics de l’oposició a l’Ajuntament de Cambrils, Juan Carlos Romera (Cs), Ana López (PSC), David Chatelain (PP) i el regidor no adscrit, Joan Maria Artigau han comparegut per denunciar «lla manca de transparència i d’acció política del nou govern tripartit de Cambrils», en una roda de premsa conjunta d’inici del curs polític a 24 hores de la celebració del primer plenari municipal que tindrà lloc demà dimarts 3 de setembre.

Els portaveus de l’Oposició, Romera (Cs), López (PSC), Chatelain (PP) i el regidor no adscrit Artigau han volgut fer unes consideracions prèvies per evidenciar «l’opacitat des del minut 0 amb la que treballa el govern municipal de Cambrils».

Un pacte express, però un acord difícil

El portaveu municipal de Ciutadans (Cs), Juan Carlos Romera, ha recordat que «el nou govern s’ha gestat amb molta rapidesa però no exempt de dificultats i desacords». Així que 35 hores després del recompte electoral es dóna a conèixer el pacte de govern (27 de maig). «Sorprenentment, després d’aquest anunci comencen a passar les setmanes sense que cristal·litzi el pacte. Mentrestant, es celebra la investidura de Camí Mendoza el dia 15 de juny, que és reelegida amb 12 vots a favor. En aquest moment es torna a aturar el rellotge i hem d’esperar fins al dia 10 de juliol, gairebé un mes després, per veure com queda el govern cambrilenc, que perd pel camí a un dels regidors que va donar suport inicialment a Mendoza, afirma.

Els ‘regnes de taifes’

Per la seva banda i un cop analitzat el cartipàs municipal, la portaveu municipal del PSC, Ana López, ha manifestat que «es desprèn d’una forma molt clara la idea d’un repartiment de regidoríes basat en parcel·les de control vinculades a sigles polítiques». La prova és que cap regidor delegat té sota el seu control 1 regidor de servei que no sigui del seu propi partit. Ja és «un mal inici si pensem que en un Ajuntament les polítiques han de ser transversals i no orientar-se com regnes de taifes».

I, amb l’afegit, dels temps emprats. «Com a curiositat, tot i el dilatat procés de gestació del govern a l’oposició se’ns exigeix la designació dels seus representants en els diferents organismes depenents de forma urgent».

Les comissions informatives: «un destorb»

El portaveu municipal del Partit Popular, David Chatelain, ha lamentat al seu torn que «la maquinària política s’ha posat en marxa molt lentament». I ha denunciat, que «la primera comissió informativa no es va celebrar fins entrat el passat mes d’agost». A aquest fet, s’ha de sumar que «la transparència no serà una de les senyes d’identitat pel que s’ha pogut observar en aquests mesos». Sabem que «l’alcaldessa afirma que les comissions informatives harien de ser ‘lo mínim de lo mínim’ i que vol buidar-les de contingut i, de manera indirecta, ocultar dades a l’oposició». Per tant, des d’aquest moment hem pogut constatar que «les comissions informatives, algunes plantejades per donar explicacions un cop al mes, queden pràcticament buides de contingut, i que a alguns regidors no els agrada donar explicacions».

Entre els fets que s’han denunciat en la roda de premsa, el regidor no adscrit, Joan Maria Artigau, ha destacat la dimissió del gerent d’Aparcam, «tema del que a dia d’avui encara no tenim una explicació sobre com es gestionarà tot i estar tots els partits representats en un Consell d’Administració que no s’ha convocat tot i la dimensió de l’assumpte».

‘Sense mesures estrella, ni accions imminents’

Els grups de l’oposició de Cambrils han valorat negativament l’actuació del govern municipal en aquestes primeres setmanes que haurien de ser decisives per marcar el perfil del nou Consistori. I han recordat que en aquest període s’haurien d’anunciar les mesures estrella, els plans de xoc o les llistes de prioritats del programa electoral. Per això, s’ha anunciat que es farà un seguiment minuciós l’activitat del Govern per fer una valoració més profunda quan es compleixin els primers 100 dies de mandat.

Finalment, han posat de manifest que Cambrils és un municipi turístic, el període estival és de màxima activitat i hi ha molts temes s’han d’abordar i resoldre de manera urgent, ja que d’això depèn una bona campanya turística i la imatge que es portin els visitants, essencial per fidelitzar el turisme. I han lamentat que això no s’hagi produït, de la mateixa manera que no s’han tractat els problemes que afecten Cambrils i que fins i tot s’han agreujat.