.

Fernando de Yarza López-Madrazo és el president d’Henneo-Heraldo de Aragón i president de l’Asociación Europea de Editores News Media Europe. Aragonès que va estiuejar des de ben petit al Xalet Santillana, serà l’encarregat de donar l’inici a la festa major d’estiu aquest dijous a les 20.30h al saló de plens de l’Ajuntament.

La capital de la Costa Daurada enceta demà dimecres, a les 20.30 hores, la seva festa major d’estiu: les Nits Daurades. El pregó serà el primer dels actes que composen el conjunt d’activitats programades pels propers set dies per la regidoria de Cultura i Festes. Enguany, el pronunciarà Fernando de Yarza López-Madrazo. Davant l’anunci de ruixats s’ha canviat l’espai del pregó –habitualment amb el centre neuràlgic al Xalet Torremar- pel saló de plens de l’Ajuntament de Salou.

El pregoner, molt vinculat amb Salou, va estiuejar des de ben petit al Xalet Santillana, una casa emblemàtica familiar ubicada davant la font Lluminosa, el qual, posteriorment va acabar desapareixent per una cessió de la família a l’aleshores Ajuntament de Vila-seca i Salou per tal que es construís l’actual plaça de Francesc Germà. Així, de Yarza, a l’igual que moltes famílies aragoneses va triar Salou com a destinació de vacances quan la indústria turística a la zona encara era molt incipient.

Fernando de Yarza és president del grup Henneo, que integra capçaleres tan  prestigioses com el centenari Heraldo de Aragón i el gratuït 20minutos, entre d’altres. Presideix també l’Associació Europea d’Editors (News Media Europe); i el Taller de Editores, empresa que lidera l’edició de suplements setmanals com XL Semanal o Inversión & Finanzas…

A més, el Grup Henneo figura com un dels més grans i més importants grups de comunicació de referència nacional, que no només està consolidat en el sector editorial i de mitjans, sinó que ha apostat per altres àrees que li proporcionen valor afegit com la producció audiovisual, i sobretot el sector de les noves tecnologies digitals, pel qual, valgui dir, li ha estat concedida una ajuda per la Digital News Iniative de Google, per desenvolupar les tecnologies d’intel·ligència artificial de veu en l’elaboració i distribució de notícies. De Yarza és també vicepresident de l’Associació Espanyola d’Editors, i Conseller Executiu de l’Associació Mundial de Diaris WAN-IFRA.

Un cop finalitzat el pregó de festes, tindrà lloc la gran tronada d’inici de festes, l’encesa de la qual anirà a càrrec del propi pregoner.

Per finalitzar, i si el temps ho permet, la companyia de dansa flamenca Mónica Novillo, junt amb l’artista invitat Pepe Flores, oferiran l’espectacle de flamenc “Fuego”, a partir de les 23 hores a la plaça de les comunitats Autònomes, en ple passeig Jaume I. L’escenari s’omplirà de grans professionals que ens faran vibrar al compàs del ball, la música i el cant, per tal de mostrar tot el seu art i el seu estil.