.

.

TOTS 21

Turistes russos a l'estació d'autobusos de Reus. Foto: Reusdigital.cat

Coral Tours oferirà vols xàrters setmanals entre Reus i Moscou a partir d’aquest estiu, segons ha anunciat aquest dimarts la Diputació de Tarragona.

Els detalls de l’acord amb l’empresa líder del transport de turistes russos -gestiona uns 2,3 milions de clients anuals-, no es faran públics fins d’aquí a unes setmanes, després de més de dos anys de negociacions. Els 440.000 turistes russos que van arribar a la Costa Daurada l’any 2013 van suposar el 12% del total de visitants.

El rus es va situar, per primera vegada, com el principal mercat internacional al territori, superant a francesos i britànics. El Camp i l’Ebre van tancar l’any amb 5,1 milions de visitants i 19,5 milions de pernoctacions.

El turisme rus s’ha situat durant el 2013 per primera vegada al capdavant dels mercats internacionals en nombre de visitants, que en total suposen el 53%. D’aquest percentatge total, i per ordre de més a menys nombre de visitants, trobem el turisme rus (12%), el francès (12%), el britànic (10%), l’holandès (6%), l’alemany (4%), el belga (2%) i l’irlandès (2%). D’altra banda, el 47% dels turistes que rep la demarcació correspon als turistes catalans i espanyols. En general, destaca el bon comportament del turisme rus, francès i britànic, entre altres de caràcter internacional, i la tendència a la contenció del turisme de proximitat i de l’holandès.