.

.

TOTS 21

El president destituït amb el 155, Carles Puigdemont, al Palau de l’ONU a Ginebra (Suïssa), el 19 de març de 2018. Foto: ACN

L’ONU ha admès a tràmit la demanda del president destituït, Carles Puigdemont, per protegir els seus drets polítics. El Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides, amb seu a Ginebra, ha acceptat la petició presentada per l’advocada internacional de Puigdemont, Rachel Lindon, que denunciava la vulneració dels seus drets a presentar-se a càrrecs públics (article 25 del Conveni de Drets Civils i Polítics), el seu dret a l’associació política (article 22) i el seu dret a l’expressió política pacífica (article 19).

L’ONU ha acceptat la petició, similar a la presentada pels advocats de Jordi Sànchez, però a diferència del que va fer en el cas de l’expresident de l’ANC, el Comitè de Drets Humans no ha aplicat per ara mesures cautelars a Espanya.

Ara, l’ONU ha escrit al govern espanyol perquè respongui sobre el cas de Puigdemont en un termini màxim de sis mesos. A més, el Comitè de Drets Humans ha demanat a l’advocada del president destituït que indiqui “quin tipus de remeis” vol exigir a l’Estat en cas que es conclogui que hi ha hagut una violació dels drets de Puigdemont.

ACN