.

Una caseta de l'ONCE

Una caseta de l'ONCE

Demà dimarts, 8 de juliol a les 19.30 hores, tindrà lloc a l’Ajuntament de Tarragona (Plaça de La Font, 1) l’acte de lliurament de la Medalla d’Or de la Ciutat a l’ONCE i la seva Fundació. La direcció de l’ONCE a Tarragona presta serveis a 794 afiliats i compta amb 201 agents venedors.

El president de l’ONCE i la seva Fundació, Miguel Carballeda, es traslladarà a la ciutat tarragonina per rebre el reconeixement de mans del seu alcalde, Josep Félix Ballesteros. Begoña Floria, Regidora de Cultura del l’Ajuntament de Tarragona, serà l’encarregada de fer la lectura dels motius pels que es fa el lliurament a l’ONCE i la seva Fundació d’aquesta medalla.

L’acte comptarà amb l’assistència de Teresa Palahí, vicepresidenta de l’ONCE, i de l’equip de gestió i representació de l’ONCE a Catalunya, encapçalat per Xavier Grau, delegat territorial; Enric Botí, president del consell territorial; Juany Fuentes, directora de l’ONCE a Tarragona i personalitats de l’àmbit polític i social de Catalunya, així com representats del col·lectiu de persones amb discapacitat.

El consistori concedeix aquesta distinció a aquelles persones o entitats que han treballat d’una manera continuada pel bé de la ciutat. En aquest cas es reconeix la tasca de l’ONCE en els seus 75 anys d’història i els 25 de la seva Fundació, commemorats el 2013, sempre al costat de la ciutadania.

L’ONCE a Tarragona està molt arrelada a la ciutat i bona prova n’és la participació dels seus ciutadans en les activitats i actuacions que porta a terme l’Organització. Totes aquestes activitats estan encaminades a apropar més l’ONCE i la seva Fundació, la seva feina i la seva solidaritat cap al món de les persones amb discapacitat, a la societat. Una solidaritat que l’entitat rep de la ciutadania mitjançant la compra dels productes de joc responsable, que fa possible la seva gran tasca social.

L’ONCE és també una bona dosi d’energia, la força d’una il·lusió que va permetre posar-la en marxa l’any 1938. L’Organització va complir, l’any passat, 75 anys sent un model d’inclusió social de les persones cegues i deficients visuals, únic al món, basat en l’educació, el treball i la plena ciutadania, impulsat sobre la base de la gestió del joc responsable.

Aquesta mateixa font d’energia, la il·lusió, va permetre que al 1988 veiés la llum un altre gran projecte: la Fundació ONCE per a la cooperació i inclusió Social de les persones amb discapacitat. En aquest temps ha generat més de 80.000 llocs de treball per a persones amb discapacitat.

L’ONCE guardonada, l’any passat, amb el Premi Príncep d’Astúries de la Concòrdia, és un veritable exemple d’integració social de les persones cegues i amb deficiència visual i de solidaritat amb altres persones amb discapacitat. A Tarragona és reconeguda i estimada.