.

El president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Martí Carnicer, i la directora tècnica del Patronat, Marta Farrero, han donat a conèixer la campanya. Foto: Diputació

El Palau de la Diputació ha acollit aquest matí la presentació de la nova creativitat de la campanya de publicitat de la Costa Daurada, que incorpora anuncis dedicats a productes que diversifiquen l’oferta de la destinació turística, tant pel que fa a l’activitat, al públic com a l’estacionalitat. El president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Martí Carnicer, i la directora tècnica del Patronat, Marta Farrero, han donat a conèixer la campanya, mostrant els 8 anuncis que la conformen.

El turisme familiar segueix sent el protagonista dels anuncis dedicats als productes turístics de la Costa Daurada de reconeguda tradició entre aquest públic: litoral, natura-interior, gastronomia i patrimoni cultural. Ara, a més, s’afegeixen quatre anuncis centrats en  l’oferta d’especialització en alguns productes que busca diversificar i ampliar la tipologia de visitants. Es tracta del turisme de negocis o MICE (de l’acrònim en anglès de reunions, incentius, congressos i esdeveniments), l’enoturisme, el golf i el cicloturisme i ciclisme.

Els objectius fixats per la nova campanya han estat augmentar la notorietat de la marca; reforçar-ne els atributs com a destinació familiar i associar-la als quatre productes turístics d’especialització, i incidir en la fidelització i la millora de l’experiència i satisfacció dels visitants que ja tenen la Costa Daurada com a destinació habitual. Es recullen, així, les línies d’actuació del Pla de Màrqueting de Catalunya que fixa, entre d’altres reptes, la necessitat de donar resposta a les noves modalitats de turisme, al canvi d’activitats, i d’enfocar-se cap a la demanda. El cost de la creació de la nova imatge de la campanya ha estat de 38.720 euros i l’ha desenvolupat l’agència barcelonina V3rtice.

L’eslògan comú dels anuncis de la campanya és Costa Daurada, captura el moment!, un missatge que convida a l’acció de l’espectador, fent-lo partícip de l’activitat que mostren les imatges. Alhora, l’ús d’aquesta expressió, pròpia de les xarxes socials, convida a viure i també a compartir l’experiència viscuda a la Costa Daurada. Els escenaris triats per fer les diferents fotografies dels anuncis –que inclouen totes les comarques de la Costa Daurada- així com els personatges que hi apareixen s’han alineat amb els objectius de la campanya. Es mostra així l’equilibri territorial i la descentralització de l’oferta, alhora que s’emfatitza la diversitat i el potencial d’atracció del conjunt de la Costa Daurada.

Els vuit anuncis originals de la nova campanya de publicitat es traslladaran tant als mercats català i espanyol com als mercats internacionals. S’utilitzaran suports físics, mitjançant la difusió a mitjans de comunicació escrits i audiovisuals convencionals, així com a través d’accions de promoció presencials: fires, workshops i presentacions.  La campanya també serà present i s’utilitzarà per la seva difusió a plataformes i mitjans de comunicació on-line.

Una campanya que amplia els seu públic destinatari

Les famílies protagonitzen els quatre anuncis dedicats a l’oferta de litoral, natura-interior, patrimoni cultural i gastronomia. Els escenaris on s’han realitzat les fotografies d’aquests originals són la platja de Sant Salvador al Vendrell, els boscos de Poblet a Vimbodí i Poblet, l’Amfiteatre romà a Tarragona i un restaurant ubicat a una antiga masia de Masmolets,a Valls.

Pel que fa als anuncis dedicats a productes turístics d’especialització de la Costa Daurada, els protagonistes reflecteixen el mercat i el públic destinatari de cada un d’ells. En el cas de l’enoturisme, parelles i grups d’amics, d’entre la trentena d’anys i la mitjana edat que viatgen en cap de setmana i ponts, atrets per l’estil de vida, la gastronomia, la descoberta del paisatge, les experiències úniques i l’autenticitat. L’escenari triat, en aquest cas, és un coster de vinyes del municipi prioratí de Gratallops.

El producte de golf reflecteix el públic al qual s’adreça: grups d’amics procedents de països europeus, de mitjana edat que viatgen a la primavera, la tardor i l’hivern, gràcies al reclam del clima, la cultura, el lleure i la gastronomia. La imatge es localitza al Club de Golf Lumine a la Pineda, Vila-seca.

En el cas del cicloturisme, el públic destinatari l’integren parelles i grups d’amics d’entre 30 i 40 anys que viatgen atrets pel clima i la possibilitat de practicar el seu esport descobrint el paisatge i gaudint dels atractius propis de la cultura mediterrània. La imatge de la campanya capta un tram de la carretera de Vilaplana a la Mussara al pas d’un grup d’amics que fan ciclisme de carretera.

Finalment, el turisme de negocis, MICE, s’adreça a intermediaris del producte, responsables de l’organització d’esdeveniments i gestors d’empreses i entitats. En aquest cas, es recull una instantània en què els protagonistes són els assistents a un esdeveniment de negocis que té lloc a un espai singular de la Costa Daurada com és el Castell de Tamarit. D’aquesta manera, es posa de relleu la diversitat i originalitat de les localitzacions que ofereix la destinació per aquest tipus d’activitat, un producte turístic especialitzat a l’alça.